Dingen die wij als ouders nóóit zouden doen

Als niet-moeder ben je de beste ouder ooit. Je weet precies hoe je het wilt gaan doen. Dat het allemaal een beetje anders wordt als je echt moeder bent, daar kan ik over meepraten.

Dingen die wij nooit zouden doen

Ons kind de tv laten bepalen

Ik weet nog dat wij voordat we Gijs hadden tegen een uur of 6 ’s avonds langs een huis liepen waar kinderen woonden, en dat daar toen kindertv op stond. Wij keken elkaar eens aan en we wisten 1 ding zeker. Wij zouden bepalen wat op tv kwam, niet ons kind. Ons kind zou best af en toe even tv mogen kijken hoor maar niet op een tijdstip dat papa en mama tv willen kijken.

Reality:

Hahahahaha! Eerst even lachen hoor! Als ouders ben je blij dat je kind na het even even rustig tv wil kijken en dat jij ook even een momentje rust kan pakken.

Eten wat de pot schaft

Ik vind gezond eten belangrijk. Ik denk echt dat goed eten bijdraagt aan een fijn leven. Noem me overdreven maar zo denk ik erover. Met dit in mijn hoofd wilde ik mijn kind ook graag opvoeden. Ik ben echt niet iemand die spaghetti maakt van courgettedraden met vegan gehaktballetjes maar ik zorg dat er elke dag goed gegeten wordt. Gevarieerd en met groenten. Mijn kind hoeft echt niet alles te eten maar ik zou hem aanmoedigen gezond te eten en hij moest leren te eten wat de pot schaft.

Reality:

Geloof me, ik heb alles geprobeerd. En om privacyredenen wil ik hier niet te veel op in gaan. Maar 3 keer raden wie elke week poffertjes met gepureerde groenten aan het maken is. Jup, that’s me!

’s Nachts in je eigen bed slapen

Volgens mij is dit zo ongeveer een bekendste dooddoener onder de papa’s en mama’s onder ons. Je kind slaapt gewoon in zijn eigen bed. Natuurlijk, waar anders?

Reality:

Leuk bedacht! Tot dat je al 3 nachten maar een paar uur slaap hebt gehad, je googelt of koffie aan het infuus echt mogelijk is en je rondloopt met ogen in je hoofd als een heroïnejunkie. Op dat moment interesseert het je helemaal niks meer. Bij papa en mama in bed? Is goed joh! Kom er bij, gezellig!

En wat zou jij nóóit doen als ouder?

3 Comments

  1. Ik zou ze nooooit in ons bed laten slapen. En geen speen want die vond ik stom.
    Nou je kan wel raden wat er gebeurd is ;).

  2. Ik zou nooit potjes geven, nu doe ik dat soms en wat is dat soms ff makkelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.