Dat ene ding waar ik als moeder aan toe geef

Meestal ben ik heel consequent. Maar er is 1 ding waar ik als moeder altijd aan toe geef.

Go mommy

Ik vind mijzelf echt geen strenge moeder. Maar ik ben wel een hele consequente moeder. Zeg ik nee dan is het ook echt nee. Zeg ik dat het de laatste waarschuwing is dan is het ook echt de laatste waarschuwing en sta je de volgende keer op de gang. En daar heb ik geen enkele moeite mee. Dat zou ook wel moeten voor mijn werk als juf van middenbouw en bovenbouw. Als dat je zwakke plek is dan lopen kinderen al snel over je heen. Consequent zijn helpt. Het is soms even doorbijten maar je krijgt er uiteindelijk een veel leukere sfeer voor terug. En bij ons thuis is dat niet anders.

Nu mag mama

Maar op deze consequentheid is 1 hele grote uitzondering. Als ik de kleuter naar bed heb gebracht is het ‘mamatijd’. Het speelgoed gaat aan de kant, de kaarsjes gaan aan en ik ga lekker op de bank zitten met een kopje thee. Ik ben moe en ja ik zeg het eerlijk, ik ben blij dat de beste man op bed ligt. En dan is er 1 dingetje waar ik echt een gigantische hekel aan heb. Gijs kan niet altijd slapen. En hij wil dan maar 1 ding en dat is op papa en mama’s bed slapen. En ik ben er niet trots op maar dit mag van mij.

Choose your battles

Ik weet zeker dat als ik naar hem toe ga, hem ga knuffelen en even met hem praat hij ook wel op zijn eigen bed in slaap valt. Maar ik ben gewoon zo moe en zo toe aan even tijd voor mijzelf dat ik het maar weer toe laat. Ik breng hem naar ons bed en hij slaapt meestal gelijk. Als mijn man thuiskomt van het werken tilt hij hem weer naar zijn eigen bed en is er niks aan de hand. En werkelijk, hoe erg is het. Hij voelt zich blijkbaar fijn en veilig op ons bed en ik kan lekker mijn rust pakken. ‘Choose your battles’ zeggen ze toch? En deze ga ik gewoon niet aan. Als hij 18 is wil hij vast niet meer in papa en mama’s bed 😉

1 Comment

  1. Niets mis mee. Hij blij, jij blij. Het hoeft niet altijd “zo als het hoort”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.