Lidl – Mijn ervaring met de Lupilu luiers en doekjes

Sinds ik gezegend ben met een nieuw poepmonstertje vind ik het leuk om luiers te testen. Vandaag vertel ik mijn ervaring met de Lupilu luiers die te koop zijn bij de Lidl.

luiers-lupilu-lidl-ervaring

Ik was laatst bij de Lidl en besloot toch weer eens zo’n pak luiers mee te nemen. Natuurlijk heb ik een paar jaar geleden deze luier ook getest maar dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. Voor hetzelfde geld hebben ze de luier iets aangepast. Tijd dus voor de test. De prijs is goed dus als dit zou bevallen dan zou ons dat in de kosten schelen. Zelf ben ik al járen fan van Huggies en Pampers maar een leuke budgetluier heb ik nog niet gevonden. De luier van de Kruidvat heb ik ook altijd goed gevonden maar sinds ze die luier hebben veranderd en toen toch weer hebben aangepast heb ik het daar wel een beetje mee gehad.

Wendy: Ik vond ze dun en stug.

Mijn ervaring met de Lidl luiers

Eerste indruk

Ik werd niet persé gelijk dolenthousiast van deze luier. En ja, als moeder kan dat zeker wel. Het printje vond ik nogal jaren 90 en het viel me gelijk op dat deze luier redelijk stug aanvoelde. Vooral bij het rekgedeelte. De luier heeft 3 banen die het vocht opnemen.

Andrea: Houdt vocht goed vast. Hele nacht slapen en daarna droog wakker.

luiers-lupilu-lidl-ervaring

Marloes: Nare luieruitslag. Met andere merken geen last van gehad.

Het gebruik

Ik heb deze luier ongeveer een weekje gebruikt en moet wel zeggen dat ik niet verschrikkelijk enthousiast ben. De luier is een beetje stug en voelt gewoon niet lekker aan. De baby lijkt zich prima te voelen in de luier en heeft in de loop van de week geen uitslag of roodheid gekregen. Ook is de baby 2 keer doorgelekt, dat vind ik toch best wel veel in 1 week tijd. Ik ben persoonlijk dus niet enthousiast maar vele van jullie wel. Dus probeer ze vooral zelf uit 🙂

Sanne: Ik vond ze verrassend! De prijs is erg goed en ze zijn nog nooit doorgelekt. Ook niet ’s nachts.

De prijs

De prijs kun je heel simpel over zijn, de luier is gewoon supergoedkoop. Als je ze vergelijkt met een pamper van rond de 20 cent, dan is het gewoon een goede deal.

Maat 1: €2,49 voor 24 stuks –> 10 cent per luier
Maat 2 : €4,99 voor 42 stuks –> 12 cent per luier
Maat 3: €6,79 voor 56 stuks –> 12 cent per luier
Maat 4: €6,39 voor 50 stuks –> 13 cent per luier
Maat 4+: €5,99 voor 46 stuks –> 13 cent per luier
Maat 5: € 6,15 voor 44 stuks –> 14 cent per luier
Maat 6: €6,48 voor 30 stuks –> 22 cent per luier

De doekjestest

Ook was ik benieuwd naar de doekjes. De Lidl heeft 3 soorten doekjes. De ‘comfort’, de ‘sensitive’ en de ‘new born’.

Lupilu Comfort

De comfort luierdoekjes van de Lidl komen je aanvliegen zodra je het pakje openmaakt. Een heerlijke geur komt je neus binnendringen. Heerlijk natuurlijk maar niet zo heel goed voor het huidje. Als het om allergenen gaat valt dit merk in de rode categorie volgens de consumentenbond. Niet iets waar een ouder gelijk om staat te springen lijkt me. Voor een pak van 80 stuks betaalde ik €1,35. De doekjes zelf werken goed (wat wil je ook met die chemische troep). Oftewel een goed doekje die niet zo goed is voor het babyhuidje.

luiers-lupilu-lidl-ervaring

Lupilu sensitive

Deze doekjes komen al veel minder sterk je neus binnendringen. Eigenlijk ruikt het naar niks. Volgens de consumentenbond valt dit doekje binnen de oranje categorie. Niet heel geweldig maar al beter dan de doekjes hierboven. Ook in deze verpakking zitten 80 doekjes en ik betaalde hier ook €1,35 voor. Deze doekjes zien er qua structuur hetzelfde uit als de doekjes hierboven. Qua werking heb ik ook niks te klagen. Het doet gewoon wat ie moet doen.

luiers-lupilu-lidl-ervaring

New born baby wipes

Deze doekjes heb ik nog nooit bij de Lidl gezien. Ik was wel ontzettend benieuwd naar deze doekjes. De pakjes zijn kleiner en bevatten maar 56 doekjes. Alsof newborns minder vieze broeken maken ofzo (don’t ask). Ik vind het ook zonde van het plastic. Maar toe maar. Voor 1 pakje betaalde ik € 1,19. Wat deze doekjes in verhouding dus duurder maakt dan bovenstaande doekjes. Qua allergenen vallen ook deze doekjes in de oranje zone. De doekjes zelf zijn ook kleiner dan bovenstaande doekjes. En ze hebben ook een andere structuur. Ze ruiken nergens naar wat ik persoonlijk prima vind. Ze werken goed dus eigenlijk vind ik het prima doekjes.

luiers-lupilu-lidl-ervaring

Mijn conclusie

De luier is misschien geschikt voor overdag. Al zou ik hem gewoon laten liggen. De prijs is goed maar ik vind hem te stug en niet droog genoeg. De sensitive doekjes en new born doekjes vind ik wel fijn. Maar ga dan voor de sensitive. Die zijn in verhoudig gewoon een stukje goedkoper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.