Alle remmen los met Sinterklaas

Ik vind het heel erg dat ik dit moet toegeven maar zodra Sinterklaas in het land komt heb ik geen controle meer over mezelf.

Geen verwende blaagjes

Ik ben zo’n moeder die wel eens wat leuks meeneemt voor haar kinderen. Chocolaatjes die ze zo lekker vinden, een leuk knutselpakketje of een leuk bakpakket om samen te bakken. Maar ik vind mijzelf niet pers├ę een moeder die hun kinderen constant verwend. Helemaal niet met speelgoed. Soms hebben ze geluk. Door mijn hobby als blogger krijg ik wel eens speelgoed om uit te proberen of vind ik iets leuks bij de kringloop. Maar zomaar nieuw speelgoed? Nee..

Maarrr..

Dan wordt het november en dan komen de reclames en leuke aanbiedingen voorbij voor Sinterklaas. En ik weet niet wat er dan precies in mijn hersenen gebeurt maar het is net alsof dat stemmetje? Je weet wel, die zegt: ‘Je bent bijna blut, doe dat nou niet!’ Dat stemmetje is rond november hartstikke dood. Nee sterker nog, er is een nieuw stemmetje. Dat stemmetje zegt constant: ‘Oeh, misschien is er nog een leuke speelgoedaanbieding bij bol’. Of, ‘Zodra het educatief speelgoed is telt het niet mee in het budget.’ Oftewel, deze mama is verandert in een verwenmoeder met een enorm gat in de hand.

En dit jaar normaal Elke!

En elke keer rond oktober neem ik mezelf voor om dit jaar het anders te doen. 1 groot cadeau wat ze echt willen, een doos lego of zoiets, een mooi boek, een lekkere pyjama, iets lekkers en nog iets kleins misschien. Maar dat was het! En dat houd ik in de maand oktober nog wel vol (lees: dan heb ik alles al binnen) maar zodra het november wordt en die leuke aanbiedingen voorbij komen is het mis. Maar dit jaar doe ik gewoon. Echt, echt, echt!

5 Comments

  1. Grappig, ik gebruik de 4 cadeautjes regel en het maakt dat ik veel leuke dingen zie en meteen kan relativeren dat ik het niet nodig heb om mijn kind blij te maken. ­čÖé

  2. Dit is zo herkenbaar, elk jaar neem ik mij dit ook voor. Ik neem wel eens wat speelgoed mee bij Action of als ik iets leuks zie via Marktplaats, bestel ik het ook wel eens. Mijn voornemen is ook om ze niet teveel te verwennen, lukt tot nu toe niet helemaal. Sinds kort ben ik gestopt met bloggen en kijk ik ook een stuk minder op Instagram. Daar wordt je ook wel een stuk minder hebberig van moet ik zeggen.

  3. Heel erg herkenbaar!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.