Mijn 10 favoriete baby items

Het scheelt dat ik al keer een baby heb ‘groot gebracht’. Ik weet dus welke items ik wel en niet fijn vind bij een baby.

Dr. Brown fles

Kolf je af of geef je flesvoeding, dan is de Dr. Brown favoriet. Gijs dronk altijd goed uit de smalle flessen en Luuk is fan van de brede variant. Ik kreeg als tip voor de eerste dagen een prematuurspeentje aan te schaffen. Zo drinken ze niet te snel.

Puckababy

Dit was serieus een lifesaver! Nu zijn natuurlijk alle kindjes anders maar dit slaapzakje heeft onze nachtrust terug gegeven. Gijs sloeg zichzelf wakker met zijn handjes en was daardoor altijd om de 3 – 4 uur wakker. De eerste nacht in de puckababy was voor ons echt een shock. Hij sliep gewoon door. We schrokken ons wild die eerste nacht. Sindsdien heeft hij als baby een stuk beter geslapen. Luuk daarentegen wil er niks van weten. Grappig hoe verschillend die jongens zijn.

Rompers van Hema en Zeeman

Ze zijn een beetje stretchie maar toch van goede kwaliteit. En laten we wel wezen, ze moeten af en toe in de kookwas en sommige belanden al snel in de container. Dus een beetje budgetproof is niet zo verkeerd. Voor de eerste maanden vind ik overslagrompers ideaal!

Omslagshirts

Om nou zo’n pasgeboren baby in zo’n strak truitje te wurmen vind ik zo sneu. Dus daarom ben ik fan van de omslagshirts en omslagtruitjes.

Pampers

Iedereen heeft zijn favoriete luiermerk. Die van mij is Pampers. Ik vind het gewoon goede kwaliteit en is altijd wel ergens in de aanbieding. Gijs lekte niet door en had geen luieruitslag. Dus heb ik voor de Luuk ook al een lading in huis gehaald.

Tummy Tub

Er zijn kinderen die het helemaal niks vinden maar Gijs en Luuk vinden de Tummy Tub geweldig. Ze worden er heerlijk rustig in. Er wordt gezegd dat het de situatie in de baarmoeder nabootst. Geen idee of dat waar is maar ik ben wel fan!

Elektrisch kruikje

Zelf heb ik een elektrisch kruikje, Gijs heeft er eentje en de baby ook. Je hoeft ze maar even op te laden en dit kruikje blijft gewoon uren warm. Kijk wel uit! Er zijn merken in omloop die niet voldoen aan alle veiligheidseisen.

Childwood kinderstoel

Terwijl iedereen fan is van de Triptrap, ben ik fan van de Childwood kinderstoel. Deze stoel gebruiken we al vanaf dat Gijs een half jaar is en hij zit er nu met zijn 5 jaar nog steeds in. Sterker nog, we hebben een schaal erbij gekocht waardoor de baby er ook al in kan zitten.

Mega hydrofiel doeken

Die blijven gewoon handig. Ik heb die van Gijs nog steeds. Ik gebruik ze voor mijn eigen haar of ook nog om Gijs af te drogen. Ik vind zo’n XL hydrofiel ook altijd een perfect kraamcadeau.

Draagzak

Voor zo’n kleintje is dicht bij papa of mama toch het allerfijnst. Vooral als ze last hebben van krampjes of huiltjes dan is zo’n draagdoek of draagzak toch wel heel handig. Voor de eerste maanden had ik een rekbare draagdoek. Als ze wat groter worden zijn ze daar te zwaar voor en ga ik over op een draagzak.

Wat vind/vond jij nu echt een fijn babyproduct?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.