5 dingen die wij van peuters kunnen leren

klazienaveen

Ze zijn niet makkelijk. Ik durf ze zelf lastig te noemen: peuters! Maar ik denk dat we best wel wat van die donderstenen kunnen leren.

 

 

1. Nee zeggen

Gijs met mama mee? “NEE!”. Duidelijk toch? Terwijl als een vriendin vraagt of je ergens mee naar toe wil terwijl je daar helemaal geen zin in hebt dat kleine woordje ineens heel moeilijk uit te spreken is.

 

 

 

 

2. Als je iets echt graag wil dan moet je er voor gaan

Gijs koekje? Gijs koekje? Gijs koekje hebben? Mama? Mama? Gijs koekje hebben? Nee, peuter geven niet op en willen er alles aan doen om op dat moment hun zin te krijgen. Terwijl wij na 1 keer ons er al bij neerleggen. Ik denk dat ik morgen even naar mijn baas ga. Mag ik opslag? Mag ik opslag? Mag ik wel wat opslag? i don’t accept no for an answer.

 

 

3. Gelukkig zijn met kleine dingen

Wij volwassenen zijn echt messed up mensen. Wij willen steeds meer. Een groter huis, een duurdere auto, meer geld. Meer, meer en meer. Laten we eens een voorbeeld nemen aan die kleintjes. Die van mij kan zijn geluk niet op als hij een ballon krijgt bij de Praxis of een snoepje bij de supermarkt.

 

 

4. Een beetje toneel spelen

Dat doen ze goed die kleintjes. Mag iets niet? Dan vallen ze demonstratief op de grond alsof de voeten onder hun weg is gezakt. Ze hebben op dat moment een trauma te verwerken, zo lijkt het. Dat ze op dat moment gewoon even geen snoepje mogen dat doet er niet toe. Theater! Light, camera’s & action!

 

 

 

5. Een beetje egoïstisch zijn

Is van mij! Gijs hebben! Nee is van Gijs! Ik hoor het de hele dag en ik vind het een strak plan. Ik deel vanaf nu ook niks meer. Die chocola onder in de kast? Is van mij!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.