Vaderdag – Fotolijst knutselen met peuters en kleuters

fotolijst-knutselen-voor-peuters-en-kleuters

Ik maakte met mijn zoon een leuk cadeau voor opa. Een soort schilderijtje of fotolijst. De fotolijst is perfect om te knutselen met peuters en kleuters.

Knutselen voor Vaderdag

Wij houden van knutselen. Vooral Gijs houdt van knutselen 😉 En ik vind het leuk om voor dagen als Vaderdag toch iets te maken. Op school maakt Gijs iets voor papa, thuis maken we iets voor opa. Het was echt een beetje een last-minute knutseltje. We hadden die week op de school waar ik werk ook cadeautjes gemaakt en ik had nog wat kartonnen lijstjes over. Ik besloot om ze niet weg te gooien maar mee nemen naar huis. Daar konden wij nog wel iets leuks van maken.

Nodig:
– Een kartonnen lijstje. Makkelijk te maken van een kartonnen doos.
– Lijm
– Pompons
– Papier
– Kleurtjes
– Een schaar

fotolijst-knutselen-voor-peuters-en-kleuters

Fotolijst knutselen met peuters en kleuters

Laat je kind de pompons op het lijstje plakken. Dit kan natuurlijk met heel veel andere dingen. Steentjes, stickers, er op stempelen of kleuren. Ik knipte daarna een papier uit ter grote van het lijstje en liet Gijs er een mooie tekening op maken. Hij maakte het huis van opa. Duidelijk! Ik plakte het papier achter het lijstje, maakte er nog een kartonnetje achter zodat hij blijft staan en het cadeautje is klaar. Je kunt er natuurlijk ook gewoon een echte foto achter plakken. Dat is maar net wat jullie willen natuurlijk.

fotolijst-knutselen-voor-peuters-en-kleuters

Variaties

Zoals ik al zei zijn er natuurlijk tientallen variaties op te bedenken. Beplak het lijstje met verschillende materialen, droog bijvoorbeeld bloemetjes om er op te plakken, ga naar het bos en zoek mooie materialen. Nouja, hoe dan ook is het denk ik een leuk om deze fotolijst te knutselen met peuters en kleuters. Of het nu voor Vaderdag, Moederdag of gewoon voor de leuk is. Zoek je iets voor misschien de middenbouw of bovenbouw? Kijk dan eens tussen deze tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.