Oud en Nieuw spel voor kinderen – gratis printen

oud-en-nieuw-spel-kinderen-gezin-gratis

Ik ontwierp een Oud en Nieuw spel voor kinderen die ook nog eens gratis te downloaden is. Sowieso gaat de avond gezellig worden.

Pin mij!

Kinderen zijn gek op Oud en Nieuw. En ik begrijp het wel. Lekkere appelflappen, oliebollen en wafels, sterretjes aansteken en lekker lang opblijven. Het is ook het moment van reflecteren en vooruit denken. In de vorm van het spel kan dit op een hele makkelijke en leuke manier. De vragen zullen zorgen voor verrassende antwoorden en het zal echt even een fijn momentje worden als gezin. Het spel zal geschikt zijn voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer een jaar of 7/8? Al is dat natuurlijk iets wat jij als ouder het best zou kunnen inschatten. Er zijn verschillende variaties mogelijk met altijd als basis de gratis printable hieronder.

Leestip: 15 nieuwe tradities voor de decembermaand

Oud en Nieuw spel voor kinderen

Nodig:

  • Het spel natuurlijk. Hierboven kun je hem gratis downloaden en printen.
  • Een schaar.
  • Een weckpot.
  • Eventueel een dobbelsteen.
oud-en-nieuw-spel-kinderen-gezin-gratis

Zo moet het:

Er zijn verschillende manieren om het spel te spelen. Hieronder een aantal suggesties maar speel vooral je eigen spel op de manier die bij jullie past.

  • De meest makkelijke manier is om de kaartjes te printen, ze in een pot te doen en om de beurt een kaartje te pakken en te beantwoorden.
  • Je kunt ook 2 stapeltjes maken met kaartjes van het oudjaar en kaartjes van het nieuwe jaar. Gooi je een even getal dan pak je een kaartje van oudjaar en bij een oneven getal een kaartje van nieuwjaar. Je kunt daar ook weer van alles op bedenken natuurlijk. Gooi je een 3 dan pak je een kaartje en stel je de vraag aan de persoon op links. Gooi je 6 dan stel je de vraag aan de persoon op rechts. Je begrijpt het, genoeg op te verzinnen.
  • Je kunt de kaartjes ook laten meespelen in een spel. Leg de kaartjes omgedraaid en gevouwen verspreid op de vakjes van een ganzenbordspel. Kom je er op dan beantwoord je het kaartje.

Meer leuke tips voor oud en nieuw vond ik in deze blog. Have fun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.