Hoe mijn kind heel onpedagogisch zindelijk werd

potje

Kom maar op moedermaffia! Pak de popcorn er maar bij want ik deed iets wat echt niet door de beugel kan. Mijn kind werd zindelijk, maar vraag me niet hoe.

We gaan er voor!

We gingen er deze keer echt voor. Ik had echt het idee dat mijn peuter er klaar voor was en aangezien hij over een tijdje 4 jaar wordt dringt de tijd toch ook wel een beetje. Stickers in de aanslag, een stapel onderbroeken en joggingbroeken lagen klaar en natuurlijk het potje. Na een dag met heel veel wasjes en dweiltjes kreeg meneer de slag te pakken. Echt niet dat hij al gelijk zindelijk was maar hij begreep wat de bedoeling was en het ging steeds beter.

Hij wil niet meer

En toen kwam er een moment dat meneer er gewoon niet zo’n zin meer in had. Ik had al snel in de gaten dat die stickers leuk waren voor een paar dagen maar hij was er al snel op uitgekeken. Ik vroeg mijn volgers op Instagram om tips en al snel kreeg ik een geniale tip. Heel onpedagogisch en wist zeker dat dat mensen hier van alles over zouden vinden maar ik vond het het proberen waard.

Snoepies!

Ja suikermaffia, het zijn snoepjes. Echte snoepjes van echte suiker. Bij de stickerkaart heb ik een doorzichtig zakje opgehangen met een paar smarties er in. Ik heb verteld dat hij de snoepjes kreeg als hij op het potje ging plassen en de boodschap was zeer duidelijk. En het werkte gewoon! Niet dat hij nu in 1 klap zindelijk was maar de motivatie was tenminste terug. Een aantal keer ging hij eerst kijken wat in het zakje zat en rende toen naar het potje om te doen wat hij moest doen. Ik moest er wel om lachen!

Voor altijd snoepies?

Ik hoor je denken, waar gaat dit naar toe met jullie opvoeding? Ja weet ik ook niet, ik denk dat ik tot zijn 18e dit plan door moet trekken om te zorgen dat hij gemotiveerd blijft. Pff.. Hopen dat zijn vrouw dit later ook wil blijven doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.