7 tips om Sint Maarten te vieren in Corona-tijd

Of je dit jaar nu wel of niet lampion gaat lopen in verband met Corona. Sint Maarten zal dit jaar sowieso wat anders gaan. 7 tips om er een geweldige avond van te maken.

corona-sint-maarten

Corona-proof langs de deuren

Volgens mij zouden we veilig langs de deuren kunnen lopen toch? Als de volwassenen ruime afstand houden en we niet in groepen gaan lopen dan houden we ons volgens mij aan de regels. Toch kan ik me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die toch liever een jaartje overslaan. Misschien wil je geen extra risico lopen of zijn er veel besmettingen in de buurt? Hoe dan ook wordt dit jaar een iets ander jaar.

7 tips om Sint Maarten te vieren in Corona-tijd

Veilig snoep weggeven

Om Corona-proof Sint Maarten te vieren moet je gewoon zorgen dat er geen contact is. Zo zijn er mensen die een tafeltje met snoep buiten zetten of bij de voordeur, ook heb ik mensen gehoord die de snoepjes in een visnet doen en zo kinderen een snoepje laten pakken. Mogen kinderen bij je deur komen? Hang dan een lichtje bij de deur zodat het voor iedereen duidelijk is. Hoe dan ook is verpakt snoep het slimst.

Snoepjes verstoppen

Wil je nou liever niet langs de deuren met de kinderen, dan zijn er gelukkig ook leuke alternatieven. Verstop bijvoorbeeld snoepjes in huis of in de tuin en laat de kinderen ze zoeken met hun lampion. Daarna is het natuurlijk lekker snoepen voor iedereen.

Spelletjesavond

Maak er gewoon een gezellige avond van met het gezin. Je kunt leuke gezelschapspellen doen maar je kunt ook leuke snoepspelletjes doen. Denk aan

– Snoephappen
– Snoepketting
– Chipsketting rijgen
– Koekhappen
– Snoepjesmemory (en dan de snoepjes in witte bekers doen).
– Een pinata vol snoep kapot slaan
– Iets lekkers bakken
– Snoepspel voor grote kinderen (zie het plaatje hieronder)

Movienight met veul snoep

Lekkere snoepjes op de tafel, dekentje over, gordijnen dicht en samen een lekkere film kijken. Neem eens een maandje een Disney-abonnement om er iets speciaals van te maken.

Speurtocht

Voor de enthousiaste ouder met een beetje veel energie is er natuurlijk de speurtocht. Maak een schatkaart waarbij ze een doos met snoep kunnen vinden of verzin een speurtocht in en om het huis.

Pompoenen uithollen

Hoort toch ook bij de herfst. Ga gezellig pompoenen uithollen met natuurlijk weer heel erg veel misselijkmakend snoep er bij.

Lampion-diner

Een diner bij lampionlicht klinkt gezellig? Misschien vinden de kinderen het wel leuk om een menu te bedenken en te helpen koken? Kleed de tafel mooi aan met kaarsjes of lampjes en maak er een gezellige avond van.

klik to go

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.