Duurzame producten in de badkamer

duurzame-producten

Overal wordt tegenwoordig het labeltje ‘duurzaam’ opgeplakt. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je duurzame producten in de badkamer zoekt?

Pin Mij!

Wat is duurzaam?

Duurzaam is een heel breed te interpreteren woord. Maar als je iets duurzaams zoekt dan is het gemaakt met liefde voor mens en milieu. Bijvoorbeeld een product dat ecologisch afbreekbaar is. Heeft het product lang moeten reizen om uiteindelijk bij de winkel te komen? Dan kun je je ook afvragen of het duurzaam is. Gelukkig hebben winkels als Douglas tegenwoordig een duurzaam assortiment. Oftewel, duurzaam is een breed begrip. Maar als je weet waar je op moet letten dan wordt de keuze al iets makkelijker.

Betekenis ‘duurzaam’ volgens Van Dale

duur·zaam (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: duurzamer, overtreffende trap: duurzaamst) het milieu weinig belastend:

Duurzame verpakking

Een duurzame verpakking is het eerste waar je op kunt letten bij het maken van je keuze. Duurzamere verpakkingen zijn, karton, aluminium of glas. Deze materialen zijn makkelijker te recyclen en maken minder impact op het milieu. Een minder goede keus is plastic. Plastic is lastig te recyclen en heeft daarbij een beperkte houdbaarheid. Terug van weggeweest zijn bijvoorbeeld de soapbars en shampoobars. Deze vervangen vaak meerdere plastic verpakkingen.

Duurzame ingrediënten

Wil je een stapje verder gaan in je zoektocht naar een duurzame producten in de badkamer. Dan kun je kijken of er duurzame ingrediënten zijn gebruikt. Hier wordt al meer van je gevraagd aangezien je vaak de verpakkingen moet gaan lezen. Soms hebben merken het al voor je uitgezocht. Douglas heeft een duurzaam assortiment al voor je samengesteld. Vind je het belangrijk dat een product vegan is? Geen palmolie heeft toegevoegd of geen microplastics bevat? Dan zul je dat in veel gevallen toch zelf moeten uitzoeken.

Duurzaam in de badkamer

Denk niet alleen aan zeep en shampoo maar denk ook aan andere producten. Zo kun je prima je make-up verwijderen met een herbruikbaar wattenschijfje, een houten tandenborstel gebruiken bij het poetsen, en in plaats van een plastic tube tandpasta tandpastatabletten gebruiken. Het lijken kleine stapjes maar toch kun je zo veel afval besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.