5 x waarom een groter leeftijdsverschil tussen de kinderen voordelen heeft

Natuurlijk, als er maar een jaar of 2 jaar tussen de kinderen zit kunnen ze heel veel aan elkaar hebben. Je bent snel uit de luiers, en snel van de flesjes en babykots af. Maar een groter leeftijdsverschil tussen de kinderen heeft ook zeker voordelen.

 

waarom-een-groter-leeftijdsverschil-voordelen-heeft

 

 

Nog geen tweede kindje?

Ik krijg regelmatig de vraag of we al een tweede kindje willen. Ach, ik vind die vragen niet zo erg hoor. Ik wil daar wel eerlijk over zijn. We zijn er op het moment niet mee bezig. We zitten midden in een verbouwing –> Klussen met een kleintje en voor ons dus niet het juiste moment om voor een tweede kindje te gaan. Maar ik weet wel dat we ooit een tweede kindje willen. Als ik zo’n klein baby’tje zie dan weet ik dat ik dat nog een keer wil. Ik hou van baby’s!

 

5 x waarom een groter leeftijdsverschil tussen de kinderen voordelen heeft

 

Alle tijd met het oudste kindje gehad

Ik doe heel veel met Gijs. We gaan regelmatig op pad, spelen of dagjes weg. En ik ben heel blij dat ik hem dat kan geven. We zitten nu sinds een tijdje op gym en ik vind het echt heel erg leuk dat we dat samen kunnen doen. Met een baby erbij is dat allemaal toch iets lastiger plannen.

Het oudste kind is al best zelfstandig

Gijs zal minimaal 4 zijn als er nog een kindje bij komt en dan is hij waarschijnlijk al best zelfstandig. Broodje smeren moet lukken, aankleden zou met enige instructies moeten kunnen en douchen zou toch ook wel redelijk zelfstandig moeten kunnen. Lijkt me best handig met een baby erbij.

 

Je kunt het oudste kind al een beetje voorbereiden

Je kunt je kindje al echt een beetje voorbereiden op een tweede kindje. Boekjes erover lezen, mee naar de echo en dat soort dingen.

 

Oudste kan helpen

‘Mama is de luier vergeten, kun jij die even snel van boven halen?’. En dat hij dat dan ook echt doet. PERFECT!

 

Oudste gaat naar school

Eventjes een paar uurtjes met de kleine baby. Klinkt echt ideaal!

 

leestip: 10 x waar ik nu al geen zin in heb waar mijn kind groot is

 

Ach, we hebben het goed zo. Er is geen haast. We zien we hoe het gaat lopen. Maar hopelijk is het ons ooit nog gegund 🙂 Wat is het leeftijdsverschil tussen jouw kinderen? En hoe bevalt dat?

 

 

Dit artikel bevat gesponsorde content.

 

6 Comments

  1. Tussen mijn jongens zit een kleine twee jaar. Ik dacht bij de tweede dat het ongeveer net zo lang zo duren om zwanger te worden als bij de eerste. Zodat onze zoon ruim twee zou zijn als hij grote broer zou worden. Maar ik was vrij snel zwanger van nummer 2 dus daarom zit er nu een kleine twee jaar tussen. Je kunt het immers niet precies plannen. En ik moet zeggen dat je een aantal goede voordelen hebt opgesomd. Uiteindelijk valt overal wat voor te zeggen en denk ik dat het vooral belangrijk is je eigen gevoel te volgen.

    1. Dat is ook helemaal waar 😉

  2. De ideale leeftijd dat ik dacht tussen de kinderen te willen was 3 jaar. Nog dichtbij genoeg om samen te spelen, maar ons oudste kind is dan wel echt een grote broer. Het liep iets anders 😅 en nu hebben we twee jongens met anderhald jaar verschil. En ik vind het heerlijk. Ze kunnen al best goed samen spelen, ik hoef niet veel te schakelen en het is super gezellig.

    1. Aahh dat klinkt echt heel gezellig!

  3. Mijn oudste bonuszoon is 12, de middelste is nu 6 en de jongste is 1.5 jaar. Ik vind het heerlijk om juist zo een verschil er tussen te hebben. Geen gedoe met speelgoed en als er wat kapot gemaakt wordt dan snappen de oudste jongens ook dat de jongste dit nog moet leren. Ze hebben beide de zwangerschap heel bewust meegemaakt en allebei er bij betrokken. Hoe trots die oogjes zijn bij de echo’s is fantastisch… daarnaast zijn alle jongens geweldig met elkaar, geen haat en nijd, geen ruzies samen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.