Een dagje naar Wonderwereld in Ter Apel

Onverwachts ging ik vorige week met de buurvrouw naar Wonderwereld in Ter Apel.

Onverwacht een dagje weg

“Willen jullie mee naar Wonderwereld in Ter Apel?” Het buurmeisje stond heel enthousiast aan de deur. “Zullen we dat doen Gijs?” Ja, dat wilde Gijs wel. Ik had niks gepland en had toch vakantie, dus waarom niet. En zo gingen we naar Wonderwereld in Ter Apel. De laatste keer dat ik daar was dat was zo’n 3 jaar geleden denk ik. Gijs kon nog niet eens lopen. Ik had er zelfs een blog over geschreven, maar die is met de verhuizing van de website verloren gegaan. Daarom nu in de herkansing.

Op naar Wonderwereld in Ter Apel

Voor ons is het een klein half uurtje rijden. Als je aankomt zijn er al allerlei buitenspeeltoestellen om in te spelen. We besluiten eerst maar naar binnen te gaan. De entreeprijs is 8,50 per persoon. Ik besloot voor een combiticket te gaan. In samenwerking met Kabouterland kun je voor 12,50 per persoon naar beide parken. In de zomervakantie is dat nog wel een keer leuk om te doen. Dus voor ons beiden was ik 25 euro kwijt aan entree.

Toch een beetje eng

De reis begon binnen. Er was een soort van minimuseum gemaakt met allerlei opgezette dieren. Tja, niet helemaal mijn ding en die van Gijs al helemaal niet. Met Gijs op de arm liepen we verder door de grotten. Dat is best leuk opgezet hoor maar voor de allerkleinsten toch best een beetje spannend allemaal. We liepen maar snel door naar buiten.

Buiten is leuk

Buiten vonden we erg leuk. In het bos is de rest van het park opgezet. Met wandelpaadjes, speeltuintjes en zelfs prairiehondjes die rondliepen. Dat was echt ontzettend grappig. Die beestjes zijn zo schattig! Gijs vond ze ook geweldig.

Uilengrot

Je kunt in een soort van Middeleeuwse grot allerlei uilen bekijken. Dit is ontzettend leuk opgezet. Verschillende soorten uilen die je met grote ogen aanstaren. Om eerlijk te zijn vind ik het best een beetje creepy. Maar nu ben ik ook een held op sokken wat dat betreft. Buiten zijn nog weer andere dieren te bekijken. Vraag me niet naar de namen hoor maar er zijn grotere vogels en er was een soort cheetabeest? Leuk om te zien!

Uilenshow

Tegen de middag begon de uilenshow. Nogmaals, niet mijn ding! Ik heb echt een hekel aan rondvliegend gevaar. Ga weg met je uilen, vogels en vlinders. Ik heb daar echt helemaal niks mee. Op een flinke afstand was het toch leuk om te zien. Mijn buurmeisje durfde zelfs een uil op haar arm te laten zitten. No way dat ik dat doe!

Weer naar binnen

Binnen is er ook nog van alles te beleven. In en soort van kas zijn tropische vogels (nogmaals, not my thing) en hele schattige aapjes. In het restaurantje drinken we wat en spelen de kleintjes. Bij het afrekenen gaan wel wat dingetjes mis. Kan gebeuren natuurlijk. Het winkeltje is wel heel verleiderlijk. Plunder van te voren je spaarpot want hier wil je geld uitgeven. Met een knuffeltje voor de kleine man na heb ik mij ontzettend goed ingehouden daar. Zulke leuke boekjes en dingetjes.

Conclusie

Persoonlijk vond ik het een erg leuk uitje. Ja, het is hier en daar iets verouderd maar dat mag de pret niet drukken. Voor 8,50 per persoon heb je een leuke middag. Niet het goedkoopste uitje ooit maar als je je realiseert dat Ballorig bijvoorbeeld even duur is dan ga ik liever naar Wonderwereld in Ter Apel. Zeker leuk om een keertje te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.