Zakdoek en tas bedrukken voor Vaderdag

zakdoek-en-tas-bedrukken-voor-vaderdag-middenbouw-bovenbouw

Deze zakdoek en tas bedrukken voor Vaderdag zou ik vooral met middenbouw en bovenbouw doen. Ook nog eens ontzettend leuk om te maken.

zakdoek-en-tas-bedrukken-voor-vaderdag-middenbouw-bovenbouw

Aan de stempel

Met mijn collega had ik een leuke workshop over allerlei druktechnieken. Het was echt geweldig leuk en inspirerend. Ik kan dat dan niet loslaten hè! Ik ben de rest van de dag daar mee bezig. Voordat ik het wist keek ik welke materialen ik in huis had en liep ik snel nog even naar de Action. Voor Vaderdag wilde ik een zakdoek en tas bedrukken met textielverf. Vooral om de verfsoort zou ik dit met kinderen doen vanaf een jaar of 9. De textielverf krijg je niet meer uit je kleren. Natuurlijk kun je het ook met andere verf doen maar dan kan het niet in de wasmachine. Wat me vooral bij de zakdoek niet zo’n heel strak plan lijkt.

zakdoek-en-tas-bedrukken-voor-vaderdag-middenbouw-bovenbouw

Zakdoek en tas bedrukken

Nodig:

  • Katoenen tas of zakdoek. Eigenlijk kun je alles bedrukken wat maar van katoen is. Een schort, etui of theedoek. Het kan allemaal.
  • Allerlei stempels en stencils. Ik heb in de loop der jaren van alles verzameld. Een groot deel komt bij de Action vandaan. Daar hebben ze van alles. Je kunt ook zelf stempels maken van bijvoorbeeld een paar lagen karton.
  • Roller met bakje. Dit kan net zo goed een sponsje zijn.
  • Textielverf. Ik had dit al een aantal jaar in huis. Je kunt echt heel erg lang doen met zo’n fles.

Zo moet het:

  1. Leef je uit zou ik zeggen! Let wel op, het knoeit snel en je krijgt het niet uit je kleren. Vooral de stencils en stempels lukten goed. Ik probeerde nog iets te maken met een snorretje van karton als stempel maar was niet zo heel goed gelukt. Op de stempels rol je de inkt gelijkmatig eroverheen. Zo krijg je een mooie egale afdruk.
  2. Laat het drogen. Was je handen goed want o wat een gesmeer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.