Vaderdag – Sleutelhanger van kralen

sleutelhanger-van-kralen

Ik merk dat ik bij knutselen voor Vaderdag toch vaak uitkom bij het maken van een sleutelhanger. Nu kan ik weer eentje toevoegen aan de lijst. Deze sleutelhanger van kralen is leuk om te maken voor kinderen van de middenbouw en bovenbouw.

sleutelhanger-van-kralen
Pin mij!

Knutselen voor Vaderdag

Ik heb wel eens vaker gezegd dat ik iets verzinnen voor Vaderdag best heel lastig vind. In mijn werk als leerkrachtondersteuner is het samen met mijn collega’s toch altijd wel weer een uitdaging. Het idee van de sleutelhanger kwam eigenlijk van mijn collega die ze voor Moederdag maakte met de kinderen. Ik vormde ze om tot papa’s. Kinderen vinden het vast leuk om hun eigen papa na te maken of om er een superpapa van te maken.

Sleutelhanger van kralen

Deze items kocht ik:

 • Grote kralen (ik kocht mijn kralen bij de Action)
 • Veter of leren koord
 • Acrylverf (mijn collega gebruikte nagellak, kan ook) + kwastjes
 • Stukjes vilt met textiellijm
 • Satéprikker

Zo moet het:

 1. Rijg een kraal aan een satéprikker en leg hem op bijvoorbeeld een glas zodat je makkelijk kunt gaan schilderen.
 2. Ik tekende eerst met potlood op de kraal zodat ik een beetje een idee had van het gezicht.
 3. Nu begin je met schilderen.
 4. Als je klaar bent schilder je het tweede kraaltje. Misschien moet je een ander glas met een prikker er bij pakken zodat de kralen elkaar niet raken.
 5. Je kunt er voor kiezen om van vilt nog een cape, hoedje of strikje te knutselen.
 6. Als alles droog is rijg je de kralen aan het koordje.
sleutelhanger-van-kralen

Kinderen kunnen een voorbeeld namaken of een eigen creatie maken. Het leuke vind ik dat kinderen helemaal hun creativiteit er in kwijt kunnen en dat het geen werkje is dat stap voor stap nagemaakt hoeft te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.