Tipi tent pimpen + DIY vilten vlaggenlijn

Laatst ging ik Gijs’ tipi tent pimpen, en ik ben er zo blij mee!! Ik laat jullie hem graag zien.

 

tipi-pimpen

 

De tipi

Deze tipi hebben we al een half jaar in huis staan. Nouja, soms in de schuur, soms in de tuin, soms in de kamer. Maar nu besloot ik hem te pimpen. Na úren te hebben rondgestruind op Pinterest wist ik wat ik wilde. Zwart en wit met zachte elementen. De plek was ook geen probleem. Ik wilde toch al een hoekje in Gijs’ kamer veranderen. Perfect idee! Nu nog uitvoeren.

 

 

Tipi tent pimpen

Het begon bij de lampjes. Ik kwam ze echt per toeval tegen bij de Xenos. Ik heb nog getwijfeld over een bepaalde kleur maar aangezien ik niet echt een kleur kon kiezen ging ik maar gewoon voor wit. De lampjes maakte ik aan de binnenkant vast met veiligheidspelden. Ik shopte bij de Action de kussenhoezen en het dekentje had ik al. De slinger van vilten balletjes kon ik eerst nergens vinden. tot ik op Instagram rondstruinde en ze bij een kleine webwinkel bij hout en nieuw vond. Superleuk! Een week later zag ik diezelfde balletjes ook bij de Xenos liggen. Dus wil je zelf aan de knutsel dan kun je ze daar ook krijgen 🙂

 

tipi-pimpen

 

DIY Vilten vlaggetjes

Ik zocht nog een vlaggenlijn met vilten vlaggetjes. Op mijn facebookpagina vroeg ik aan mijn volgers of ze misschien een leuk webwinkeltje kenden die zulke vlaggetjes in het assortiment hadden. Ilse van die ook een keer zo’n leuke naamslinger voor mij had gemaakt vertelde dat ik dat ook heel makkelijk zelf kon maken. Dat wilde ik wel proberen.

 

 

Nodig:
  • Vilt
  • Een stevig koord. Die van mij is van leer.
  • Een textielschaar
  • Textiellijm
  • Liniaal en potlood
  • Kralen (hoeft natuurlijk niet)

 

 

 

Zo moet het:
  1. Knip vlaggetjes uit het textiel. Zorg voor een overslag van een paar centimeter.
  2. Maak de vlaggetjes vast aan het koord met textiellijm. Ik heb er wasknijpers aangedaan zodat het goed bleef zitten.
  3. Wil je er kralen tussen, vergeet die dan vooral niet.
  4. Na ongeveer 30 minuten kun je de wasknijpers er af halen en is de slinger klaar

 

vilten-vlaggenlijn-diy

 

Het resultaat

Leuk is ie geworden hè! Ik moet eerlijk zijn, dit was niet mijn leukste knutselwerkje. Vond het eigenlijk niks aan om te doen haha. Maar het resultaat mag er zijn. Sowieso ben ik ontzettend blij met deze tipi. En Gijs ook, die wil er de hele tijd in liggen 🙂 Met een paar leuke accessoires kun je heel makkelijk een tipi tent pimpen. Ben je benieuwd naar de rest van Gijs’ kamer? Klik dan hier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.