Review Cricut Joy –

cricut-joy-review

Op vele verlanglijstjes staat dit kleine snijmachientje. Tijd voor een Review van de Cricut Joy. Wat kun je er als beginner mee?

De Joy aanschaffen

Ten eerste vind ik het belangrijk om te melden dat de Cricut Joy en deze review op geen enkele manier gesponsord is. Nu ben ik bij een review altijd eerlijk maar dan ben je even op de hoogte er van dat ik een flinke smak geld ertegen aan heb gegooid. De Joy stond al een hele tijd op mijn wishlist. Op Instagram volg ik een aantal mensen die zo’n apparaat hebben en dat zag er toch wel heel geweldig uit. Een mooie aanbieding + een bijdrage voor een kerstcadeau zorgden er voor dat ik een weekje later mijn eigen Cricut Joy Starterbundel had.

Wat is een Cricut Joy?

Een Cricut Joy is een kleine snijmachine die allerlei materialen kan snijden. Maak je eigen persoonlijke labels, snijd je eigen uitnodigingen of kaarten en maak allerlei raamstickers in het thema van het seizoen. Met de verschillende materialen kun je kleding personaliseren, servies, auto’s en weet ik veel wat. De ideeën zijn echt eindeloos en na een paar minuten op Pinterest ben je weer zo geïnspireerd dat je weer vooruit kunt.

De eerste indruk

Toen het pakket met de startersbundel binnenkwam was ik vooral erg benieuwd. Het apparaatje was klein en handzaam. de spullen die erbij zaten zagen er goed uit. Met losse kaarten om te maken, pennen, een pelhaak en allerlei proefmaterialen. Ik had van tevoren mij al ingelezen over de manier van werken. Je moet namelijk een app downloaden, of een programma downloaden op de computer. Dat had ik natuurlijk al gedaan en had ook al van alles gevonden wat ik wilde proberen. Nu scheelt het dat ik goed ben met computers dus had ik binnen een uurtje mijn eerste kaartje af.

cricut-joy-kerstkaart

Wat maakte ik allemaal?

In de weken daarna heb ik van alles gemaakt met de Joy. Het werkt ontzettend verslavend en je kunt er alle kanten mee op. Je krijgt ook 3 weken een gratis abonnement op de ‘design space’. Dit betekent dat je toegang hebt tot duizenden afbeeldingen maar ook kant en klare projecten. Het is een ontzettend mooie toevoeging maar kost wel een tientje in de maand.

Kan het uit?

Nou daar kan ik heel makkelijk in zijn. Nee, echt niet. Of je moet al iemand zijn die alles in huis gepersonaliseerd aan gaat schaffen maar het kan niet uit. Het is gewoon een hobby dat geld kost. Natuurlijk zijn er ook mensen die er een zakcentje aan verdienen door dingetjes te maken en te verkopen. Maar dat is niet wat ik er mee van plan ben.

Lees hier alle DIY’s op de site

Review Cricut Joy

Het is echt een geweldig apparaatje. Hij kan ontzettend veel. Binnen no-time personaliseer je zo ongeveer alles in huis.

Voordelen

  • Er gaat een wereld open met dit apparaat. De dingen die je kunt maken zijn eindeloos. Het is ontzettend leuk om van alles te gaan maken.
  • Het apparaat en de materialen die er bij horen zijn van erg goede kwaliteit.
  • Als je eenmaal weet hoe het werkt dan is het ontzettend makkelijk en heb je binnen no-time je eerste projecten gemaakt.
  • Het bedrijf achter dit apparaat schijnt (al een paar keer gelezen) een goede service te hebben als je apparaat kapot gaat binnen de garantie.

Nadelen

  • Het beste kun je werken met de materialen die speciaal gemaakt zijn voor de Cricut Joy. Dit zogenoemde ‘Smart Vinyl‘ is niet goedkoop maar werkt wel heel makkelijk.
  • De ‘Design Space’ is niet goedkoop. Wil je van alles gebruik maken, dan ben je dus maandelijks geld kwijt.
review-cricut-joy
Bewaar op Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.