Klussen met een kleintje: naar Ikea, hijskraanlamp en lang wachten

hijskraanlamp

Al het derde artikel in de reeks: ‘klussen met een kleintje’. Inmiddels hebben we de grote zaken geregeld en is het wachten op de sleutel van ons nieuwe huis. Ondertussen gingen we naar de Ikea en heb ik een leuke hijskraanlamp gemaakt. Lees je mee?

wachten, wachten en nog eens wachten

Eigenlijk hebben we alle belangrijke dingen allemaal al geregeld. We weten welke keuken we willen, hoe zo’n badkamer we willen en welke kleur verf we op de muur willen. Ook hebben we voor elk klusje een mannetje klaar staan. Het is dus een kwestie van ‘op de knop drukken’ en alles kan beginnen. Er is alleen 1 probleem. We hebben de sleutel nog niet. Het wachten is op de financiering. Nu komt dat wel goed hoor maar het duurt gewoon zo lang voordat dat allemaal geregeld is. Ik heb de neiging om elke dag de hypotheker te bellen en te vragen of het nou al een keertje klaar is. Over die hypotheker gesproken, dat vind ik wel een aanrader hoor. Die kijkt gewoon onafhankelijk waar je het goedkoopst kunt lenen. Dat scheelt ons echt in de portemonnee. (no spon)

 

Hijskraanlamp

 

Ik wil Gijs’ nieuwe kamer graag een voertuigenthema geven. Gijs is namelijk gek op auto’s, tractors, vliegtuigen en brandweerauto’s. Als het maar wielen heeft dan is Gijs fan. Nu heeft Gijs in dit huis een kamer met nijntjethema. Heel leuk voor een baby maar niet voor een stoere peuter die een hekel heeft aan knuffels. Zo’n verhuizing is natuurlijk het perfecte moment voor een nieuwe kamer. Nu zag ik onderstaande lamp op pinterest en wist ik dat ik zoiets wilde maken. Maar hoe?

No Title

No Description

Ik dus naar de kringloopwinkel in de hoop een leuke hijskraan tegen te komen. O wat een geluk, ik had het perfecte exemplaar gevonden voor mijn hijskraanlamp. Een houten hijskraan, die zijn beste tijd gehad had. Maar hij was perfect voor mijn project. Thuis heb ik hem eerst blauw geverfd. Mijn idee was om dat de basiskleur te maken voor Gijs’ kamer maar ik kreeg er al snel spijt van. Het was niet mooi genoeg. Ik ben snel naar de Action geweest en heb daar zwarte spuitbussen gekocht. Dat was echt veel beter. Bij de Praxis maar even advies gevraagd over zo’n lampje en een ketting om de kraan mee vast te maken. Hieronder het resultaat van de hijskraanlamp. Ik ben blij!! Ik wil eigenlijk kijken of ik nog zo’n soort voertuig kan vinden want ik wil ook graag zo’n lamp in de woonkamer.

 

hijskraanlamp

 

Ikea

ikea

 

 

Oja, we gingen ook nog naar de Ikea. Ik hou van de Ikea! Ik wilde graag wat inspiratie op doen en alvast wat dingetjes kopen. Gijs krijgt straks een speelkamer en om de boel daar een beetje netjes te houden wilde ik graag van die kasten met lades zoals hieronder. Ik heb er gelijk 2 meegenomen, ideaal die dingen!

 

 

trofast kast‘s Avonds meteen in elkaar gezet. Laat dat maar aan ons vrouwen over, wij kunnen dat gewoon.

Easy peasy ­čÖé

 

 

 

 

 

 

Wil je meer lezen over de verbouwing? Klik dan hier.

4 Comments

 1. Wil je nog zo’n hijsjraan ik heb dezelfde voor je.

 2. Hi Bibi,

  Ik heb wel interesse in zo’n hijskraan voor mijn lampproject! ­čśŐ Mijn emailadres is floortje.sjoer@gmail.com, mocht je m nog hebben hoor ik t graag.

  Groetjes Floortje

 3. Hi Elke,
  Welk materiaal heb je gebruikt voor de hijskraanlamp? Stekker, snoer, lamp etc of nog andere zaken?
  Dank je wel alvast!
  Groetjes Anne

 4. Ik heb een huiskraanlamp te koop hij is nog wel in de originele houtkleur.
  De cabine van de kraan is onzichtbaar verzwaard met lood zodat hij niet voorover kan vallen .
  Met vriendelijke groet,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.