DIY: Jute slinger

Voor Gijs’ verjaardag had ik een hele leuke jute slinger gemaakt (vond ik zelf). Ik had hem op instagram gezet en kreeg zoveel reacties dat ik heb besloten jullie te vertellen hoe ik het heb gedaan. Het is namelijk helemaal niet moeilijk.

Nodig:

 

Zo moet het:

1. Knip vlaggetjes van jute. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de vlaggetjes maakt. Houdt er wel rekening mee dat je een vouwrandje erbij rekent. Ik heb al jaren jute op zolder liggen waar ik nog nooit iets mee heb gedaan. Ideaal dus voor deze slinger. Denk ook eens aan een oude aardappelzak of aan een jute zak van sinterklaas. 

 

2. Met de stencils maak je letters op de vlaggetjes met de zwarte stift. Ik heb die sjablonen gekocht bij de Action, voor maar iets van € 0,80. Ontzettend leuk en handig! Je kunt zo ook hier kopen bij bol.com. Ze zijn daar wel iets duurder 😉 

 

 

3. Ik heb eerst de kralen er aangeregen en toen heb ik de vlaggetjes ertussen gelijmd met een lijmpistool.  Die kralen zijn ook leuk hè! Ook van de Action. Alleen geen idee meer hoe duur ze waren. Excuus, niet op gelet. 

 

Dat was het! Vind je hem niet leuk geworden die jute slinger? Nog meer zin om te knutselen? Ik stempelde laatst deze doeken en maakte dit shirt met flexfolie. Veel plezier met knutselen 🙂  

Leestip: Halve maantjes slinger

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.