6 x waarom dragen superhandig is

Ik ben echt niet zo’n moeder die dag en nacht vastzit aan haar kindje met een draagdoek. Maar er zijn toch echt situaties wanneer ik zó blij ben met dat ding. Ik heb 6 situaties waarin dragen superhandig is. 

 

 

Een wandeling in het bos

Niet zo handig met zo’n buggy. Kindje op de buik of rug en lekker wandelen. Ook ideaal als je bijvoorbeeld de hondjes mee hebt genomen.

In een overprikkelende situatie

Vooral voor kleine baby’s kan dragen echt een uitkomst zijn. Als je op een verjaardag bent of met de grote kinderen in een speelparadijs. Door je kindje in de doek te doen wordt hij een beetje afgeschermd voor de prikkels en is hij lekker dicht bij mama. Volgens mij zijn hier al veel slapeloze nachten mee bespaard.

Toen wij vroeger klein waren moest mijn moeder mijn 12 jaar jongere broertje door het zand sleuren in de buggy. Zie je het al voor je? Vreselijk! Dan is zo’n draagzak toch wel een stuk handiger.

Als de kleine niet wil slapen

Ze zeggen niet voor niks dat er “sleepydust” in draagzakken en draagdoeken zitten. Kinderen vinden het heerlijk om dicht bij mama of papa te zijn en vallen dus vaak snel in slaap. De uitdaging is om ze uit de doek in hun bedje te krijgen.

Gijs had ook zo’n last van krampjes, uren achter elkaar huilen en huilen. Zo zielig! De draagdoek was echt een uitkomst en jij als mama hebt dan nog enigszins de handen vrij. 

Eten koken

Tegen half 5 wordt Gijs vaak een beetje drammerig en jankerig. Net als ik moet eten koken natuurlijk. Dan doe ik hem in de draagzak, wel op de rug anders vind ik het gevaarlijk maar het werkt wel. Sinds een tijdje heeft Gijs ontdekt dat hij ook aan mijn haar kan trekken als hij op mijn rug zit, leuk.

Best handig hè, dat dragen. En wanneer vind jij dragen een uitkomst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.