6 x decoreren en knutselen met eierschalen

Met Pasen is het tijd voor eieren. Maar wat doen we met de schalen? Sowieso niet in de container want je kunt er heel veel dingen mee doen. Ik geef je de leukste tips om te decoreren en knutselen met eierschalen.

Bewaar mij op Pinterest

Pasen en eieren

Zeg je Pasen dan zeg je eieren. Of ze nu van chocola zijn of niet, ze zijn hoe dan ook aanwezig. Eieren staan voor nieuw leven. Tussen Aswoensdag en Pasen is het vastentijd en mochten mensen vanuit hun Christelijke geloof geen vlees en eieren eten. Met Paaszondag mochten de mensen eindelijk weer eieren eten en was het feest.

Een schaal van 1 ei bevat al 2 tot 3 keer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan calcium.

De kracht van eierschalen

Eierschalen zit vol met calcium. Een schaal van 1 ei bevat al 2 tot 3 keer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan calcium. Het is bijna zonde dat we ze niet zelf opeten. Sterker nog, er zijn mensen die het doen. Kook ze uit en trek er bouillon van voor een soep. Maar je kunt ze ook aan je hond geven, ze bij de tomatenplanten gooien of vermalen en om de plantjes in de moestuin leggen zodat de slakken er niet bij komen.

Knutselen met eierschalen

Paastakhanger

Heb je het paasontbijt achter de kiezen? Dan is het tijd voor een leuke knutsel voor oudere kinderen. Helemaal leuk natuurlijk als de eieren zijn geverfd. Breek ze in kleine stukjes en plak ze heel precies op een uitgeknipt kartonnetje. Het is een precies werkje en zal wat van je geduld vragen. Idee komt van ‘Koud kunstje’.

Hangers van klei

Nog zulke leuke hangers, maar nu van klei. Maak eerst de basisvorm van klei. Je kunt met een roller en mes aan de slag gaan maar je hebt ook hele leuke uitstekers in het paasthema. Vergeet je er niet een gaatje in te doen zodat je hem op kunt hangen? Na de klei druk je er stukjes eierschalen in en laat je het drogen.

knutselen-met-eierschalen-pasen
Eierschalen op papier

Wat je met karton en klei kunt doen kun je ook op papier doen. Print een kleurplaat uit en plak hem vol met eierschalen. Deze is leuk en geschikt voor jongere kinderen.

Decoreren met eierschalen

Plantjes

Op de paastafel ziet een plantje in een eierschaal er echt ontzettend leuk uit. Mijn tip zou zijn om een week voor Pasen tuinkers te zaaien in een aantal eierschalen. Om de dag spuit je de plantjes vochtig en dan zijn ze met de Pasen op hun mooist.

Kaarsen in eierschalen

Heb je geen complete kaarsenmaakset, dan kun je makkelijk een waxinelichtje omsmelten tot kaarsje. Zorg er voor dat je de juiste waxinelichtjes gebruikt. De lontjes moet je er namelijk uit kunnen halen. Dit kan onder andere bij Bolsius Waxinelichtjes in kartonnetjes.

Haal het lontje uit het waxinelichtje en leg hem in het eitje. Daarna smelt je in een pannetje het kaarsvet. Zodra het vet is gesmolten giet je het voorzichtig in het eitje. Even laten uitharden en klaar. Wil je gele kaarsjes? Gebruik dan bijvoorbeeld bijenwas.

Paasplankje

Voor een eye-catcher op tafel kun je gaan voor een plankje in het paasthema. Ik maakte zelf een budgetversie. Voor nog geen €5,- had ik in de periode naar Pasen toe een gezellig plankje op tafel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.