10 x gratis aftelkalender voor Sinterklaas

pakjesavond

Zo’n aftelkalender voor Sinterklaas is heel makkelijk en handig bij die zenuwachtige kleintjes. Ik zette de 10 leukste op een rijtje.

 

Aftelkalender

 

Een aftelkalender voor Sinterklaas is niet alleen leuk maar ook heel handig. Als kind maakte mijn moeder altijd zelf al een aftelkalender voor mij. Ik was echt zo’n kind dat daar echt behoefte aan had. Heeft jouw kind ook behoefte aan wat structuur kan het een heel behulpzaam dingetje zijn. Zo ziet hij/zij precies hoe lang het nog duurt voordat Sinterklaas komt, hij de schoen mag zetten en wanneer het pakjesavond is. Je kunt natuurlijk makkelijk zelf zo’n aftelkalender knutselen maar deze printables hieronder zijn minstens zo leuk. Sommige kun je samen met je kindje inkleuren, ook gezellig 🙂 Klik op het plaatje voor de link.

 

Lees ook: 10 ideeën om je huis in sinterklaassfeer te maken

 

 

  1. Black & White

Dit strak design staat in elk huis. Ik vind hem heel erg leuk! Deze kalender is van Printcandy en je kunt hem hier gratis downloaden.

aftelkalender

 

 

2. Stickers plakken

Deze leuke kalender is van Dbdsign en download je hier.

3. Gezellige Sint

Deze aftelkalender is ook grappig.

aftelkalender sinterklaas

4. Vrolijke kalender

Deze aftelkalender voor Sinterklaas vind ik lekker vrolijk. Dit is ook wel eentje die ik wel in mijn huis zou willen hebben.

5. Aftellen en Kleuren
Naast aftellen kun je deze ook met je kindje inkleuren. Downloaden kan hier.

6. Basic maar leuk

 

Ook lezen? Hoe wij vroeger Sinterklaas vierden

 

 

7. Aftelkalender 2017

Deze kalender is gemaakt door een grote onderwijswinkel: Heutink. Dit jaar uitgebracht dus alleen te gebruiken in 2017 😉 Downloaden kan hier.

 

 

8. Kleurige kalender

Deze is ook leuk! Je kunt bijvoorbeeld stickers plakken op de juiste dag.

9. Om in te kleuren

Moodkids.nl heeft een ontzettend leuke kalender ontworpen. Downloaden kan hier.

10. Basic but cute

Deze is denk ik mijn favoriet.

 

Welke aftelkalender heb ik in huis? 

Ik heb nu nog geen aftelkalender in huis. Meneer die snapt er nog niet zoveel van. Ik heb al een paar keer geprobeerd samen met hem het Sinterklaasjournaal te bekijken maar meneer heeft het na een paar minuten al gezien. Als volgend jaar of over een paar jaar blijkt dat hij er behoefte aan heeft dan ga ik er zeker eentje uitprinten. Ik denk dat nummer 1 of 4 wel in mijn huis zou kunnen hangen 🙂

 

Welke vind jij leuk?

 

2 Comments

  1. Wat handig! Dit kan bij veel kinderen veel stress schelen. Het is al zo’n spannende periode. Dan is wat houvast wel fijn.

    1. Absoluut 🙂 Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.