Zou ik ooit op wasbare luiers overgaan?

Nee niet zwanger en ook geen plannen, rustig maar! Maar zou ik bij een eventuele volgende voor wasbare luiers gaan?

Niemand aan de wasbare luiers

4 jaar geleden, toen ik zwanger was van Gijs heb ik er nooit over nagedacht. Wasbare luiers waren gewoon geen optie. Ik wist niet eens dat het bestond. Je ging gewoon voor wegwerpluiers, Pampers in mijn geval. De eerste keer dat ik van wasbare luiers hoorde was ik dan ook stomverbaasd. Doen mensen dat serieus? Waarom in vredesnaam. Goor! En wat een werk. En waarvoor eigenlijk? Niemand wordt daar blij van. Ik begreep het gewoon echt niet.

Tijden veranderen

In een jaar of 4 is er wel veel veranderd hoor. Ik weet nog goed dat we het allemaal superstom vonden dat we moesten gaan betalen voor een plastic tasje in de winkel. Nu zou ik niet anders willen. Ik neem mijn eigen tasje mee. Sterker nog, ik probeer zelf te minderen met plastic. Ik koop geen onnodige wegwerpdingen als pakjes drinken, ik neem braaf een broodtrommeltje mee naar het werk, en ik gebruik zelfs een menstruatiecup (wil je daar trouwens een blog over lezen? Laat het me even weten 😉 ). Dit allemaal om een klein beetje bij te dragen aan het plasticprobleem. Want ik vind dat toch wel een dingetje hoor.

Zijn wasbare luiers een optie?

Stel dat wij nog een baby’tje mogen krijgen dan zouden wasbare luiers misschien wel bespreekbaar zijn. Mijn man moet het er natuurlijk ook mee eens zijn en het moet qua werk te doen zijn. Ik heb voor Gijs al wel herbruikbare zwemluiers gekocht. Ik zou best op een bepaalde manier willen bijdragen aan het milieu. En zo’n baby’tje produceert nogal veel afval dus waarom niet? Maar ik zie ook best wel veel beren op de weg hoor. Want is het niet heel veel werk? En hoe moet dat dan naar de opvang? En is het niet supergoor? En in die wasmachine moeten ook mijn gewone kleren. Ik bedoel, hoe werkt dat allemaal enzo? Wasbare luiers kopen, waar doe je dat überhaupt?

Aan de wasbare luiers?

Ik weet het niet hoor. Het klinkt best wel een gedoe. Ik kan me best voorstellen dat je twijfelt. Gelukkig is het iets waar ik niet over na hoef te denken 😉 Ik ben wel benieuwd. Waarom heb jij wel of niet gekozen voor wasbare luiers?

*Betaalde links

2 Comments

  1. Ik kom graag met m’n verzameling langs info geven 😁😁
    Er zijn ook consulenten maar niet in de buurt dacht ik .

  2. Mijn ouders hebben deze bij mij (23 jaar terug) altijd gebruikt, behalve bij dagjes weg. Bij mijn broertje zijn ze begonnen met pampers maar overgegaan op de doeken.

    Mocht ik zelf een kind krijgen zou ik zelf de doeken gebruiken, gemak en kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.