Waarom ik mijn baby nooit heb laten huilen

Dit is echt zo’n onderwerp waar IEDEREEN wel een mening over heeft. Ik heb nooit mijn baby laten huilen en ik vertel je vandaag precies waarom.

Waarom baby’s huilen?

Niemand weet precies waarom baby’s huilen. Maar baby’s huilen niet voor niks. Het is de enige manier waarop ze kunnen communiceren. En als baby’s dus huilen willen ze je iets zeggen. Ik heb honger, verdriet, een vieze luier of ik mis mijn mama/papa. Als je baby dus huilt en jij negeert dat dan laat jij in mijn ogen je baby in de steek. Nee, ik heb het niet over het nephuilen van een dreumes of het aanstellen van een peuter maar ik heb het hier over kleine baby’s die huilen. Ook begrijp ik dat huilbaby’s hier ook een uitzondering op zijn.

Huilen om aandacht

Ja dat doen baby’s ook. Maar is dat erg? Als ik aandacht wil van anderen dan zoek ik dat op maar een baby kan dat niet, die gaat dan huilen. En als je dat negeert dan negeer je dus de behoefte van je kindje. Net zoals dat als een baby op bed ligt en dan niet wil slapen maar gaat huilen. Hij wil gewoon niet alleen zijn, is dan bang of voelt zich eenzaam. Ik kan en wil dat echt niet negeren. Je hoeft je baby natuurlijk niet gelijk te pakken maar ik vind het ook al wat om hem gewoon boven in zijn bedje te laten huilen.

baby dragen

Grootste ergernis

Mijn grootste ergernis van dit alles was dus ook dat mensen zich er meegingen bemoeien. Uitspraken als “je moet hem niet gelijk pakken hoor, daar wordt hij verwend van” kan ik dus echt niet tegen hè! Ik krijg daar gewoon echt de kriebels van. Bij een eventuele volgende baby zal ik dus ook niet die baby laten huilen Ik zal mijn baby pakken en troosten als hij huilt <3

 

Hoe denk jij hierover? Laat je een reactie achter?

5 Comments

  1. Doe wat jij wilt , het is jou baby ! 💝 In een hoop landen dragen ze he baby,tje de hele dag overal mee naar toe! Mooi toch ?

  2. Ik liet mijn zoon ook niet huilen, en de baby die eraan komt ook niet. Wat een commentaar kregen we erop! Maar je kunt mij niet wijs maken dat zo’n kleine baby van een paar weken je aan het manipuleren is.

  3. Ik ben het er helemaal mee eens, maar toch heb ik een keer bewust mijn baby laten huilen. Ik had alles voor hem gedaan en niets was goed. Echt zo’n huildag. Mama had even adempauze nodig en ging dus even het balkon op terwijl mijn baby lag te huilen. 10 minuten later heb ik hem helemaal plat geknuffeld. Het voelde zo onnatuurlijk.
    Mijn tweede was een ander verhaal. Soms kan je niet direct naar je baby toe en daarom lag hij vaak nog even te huilen als ik hem op bed legde. Pas als ik mijn handen weer vrij had hoorde ik dat hij al lekker lag te slapen. Hij huilde zo h standaard in slaap. Ging je hem knuffelen dan werd het drama. Ik laat mijn kind nooit huilen….. behalve als… dus 😅

  4. Zelfs het onsultatiebureau vond dat we onze baby van 5 maanden verwenden en dat hij ons al manipuleerde, terwijl hij ernstige buikkrampjes bleek te hebben die gelukkig gelijk verdwenen na een middeltje van de huisarts waar we eigenwijs als we waren naartoe gegaan waren met onze “huilbaby”. Als ouder voel je echt wel aan of er echt iets aan de hand is!

    1. Wauw, zeiden ze dat echt? Vreselijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.