Review: Rascal + Friends luiers

review-rascal-friends-luiers

Ik weet ook niet waarom. Maar mijn hartje gaat sneller kloppen van een nieuw luiermerk. Ik review voor jullie de Rascal + Friends luiers.

review-rascal-friends-luiers

Crazy luier-lady

Ik weet niet wat dat is met mij, ik zal ook wel een steekje los hebben. Maar nieuwe luiermerken hebben gelijk mijn interesse. Misschien omdat ik nog steeds niet de perfecte luier heb gevonden? Ik deed natuurlijk een paar jaar geleden al een complete luiertest, die ik volgend jaar waarschijnlijk in een nieuw jasje ga steken. Maar die perfecte luier? Die heb ik nog steeds niet gevonden. Favorieten zijn en blijven Pampers en Huggies. Maar het nadeel daar van is dat ze niet zo heel goedkoop zijn. Ja, aanbiedingen let ik natuurlijk wel op maar stiekem hoop ik op een low-budget luier die gewoon geweldig is.

Deze test is volledig objectief. Ik heb geen stiekem dealtje met dit merk en krijg geen geld of een lifetime gratis luiers. Mocht je meelezen Rascal + Friends, een lifetime gratis luiers klinkt wel heul handig 😉

Review Rascal + Friends luiers

Eerste indruk

Toen ik van Rascal + Friends een proefpakketje luiers opgestuurd kreeg viel me als eerst op dat het hele mooie luiers zijn. Een mooi design in een mooie blauwe kleur. De luier zelf voelt stevig aan terwijl de binnenkant lekker zacht is. Wat gelijk opvalt zijn de plakstrips. Het zijn andere strips dan je van andere luiers gewend bent. Ze plakken niet aan je handen, alleen aan de luier. Ze lijken ook van ander materiaal gemaakt te zijn. Heel bijzonder.

Ik zeg niks

Ik moet even iets bekennen. Ik durfde het niet tegen degene te zeggen die mij het proefpakketje heeft opgestuurd. Maar ik kreeg een pakje met maat 1 terwijl mijn flinke beer Luuk inmiddels al in maat 2/3 zat. Maat 1 is tot 5 kg terwijl Luuk al 5,5 kilo woog. Ik besloot de luiers dan maar snel op te maken. Wat ik zo bijzonder vond is dat Luuk gewoon geen één keer is doorgelekt. Ook kan Luuk flink wat van dat andere produceren als je begrijpt wat ik bedoel. Zelfs dat bleef prima in de luier. Terwijl ik gelijk daarna overstapte op Zwitsal luiers maat 3 en daar lekte meneer wel in door. Vreemd toch!

Links een droge luier, rechts een luier die ik onder de kraan heb gehouden

Over de luier

De luier van Rascal + Friends is geheel vrij van rommel. Zonder latex, geurstoffen, lotions, en met alleen inkt op waterbasis. De luiers zijn ontworpen voor baby’s met een gevoelige huid in het achterhoofd. Nu heeft Luuk gelukkig geen last van een gevoelig huidje maar heeft er tijdens het dragen van deze luier ook geen last van gehad.

Waar koop je de luier?

Op het moment van schrijven is de luier alleen te koop bij de Kruidvat en Trekpleister en kost een pak maat 1 €4.79 voor 22 luiers. Dit is afgerond 22 cent per luier. Dat betekent dat deze luier niet tot de goedkoopste luiers behoort maar qua prijs meer vergelijkbaar is met Pampers en Huggies.

Conclusie

Uit mijn review van de Rascal + Friends luiers kan ik concluderen dat et gewoon een hartstikke goede luier is. Ik denk dat deze luier wel een keer weer in mijn mandje belandt. Toch wil ik voor overdag een luier die goedkoper is. Maar kan me best voorstellen dat als je een kindje hebt wat steeds doorlekt of gevoelig is voor gewone luiers, dat je dit zeker eens gaat proberen.

4 Comments

 1. Heb ze inmiddels zelf ook aangeschaft, omdat ik gewoon al een tijdje nieuwsgierig was, en n.a.v. jouw blog nog nieuwsgieriger…
  Ons zoontje is inmiddels 20 maand, en pampers inmiddels maat 6.
  Rascal zou maat 5 nog prima moeten kunnen gezien de gewichtsindicatie.
  Heb dus 2 pakken maat 5 en 2 pakket maat 6 besteld bij kruidvat.
  Inmiddels ben ik halverwege het eerste pak… en heel eerlijk? Ik vind het helemaal niks.
  Ze zitten niet fijn, de buitenste flap is veel te groot, de binnenste rand veel te losjes, terwijl de maat echt de juiste is gezien de pasvorm van de rest van de luier.
  de bovenste rand rekt niet voldoende mee, zodat een luier al vrij snel erg strak zit wat wel nodig is, maar er zit dan geen rek meer in.
  Als deze zaken heeft pampers vele malen beter over nagedacht.
  En dan het doorlekken… Vanmiddag om half 4 na z’n middagslaapje een schone luier gedaan, en anderhalf uur later en finaal doorgelekt. En dat is niet de eerste keer…
  Bovendien ‘geurt’ de luier nogal zodra er urine in zit, iets wat ik bij pampers gewoon niet ruik.
  Nog even kijken wat ik met de overgebleven drie pakken ga doen, want dit pak wat ik nu aan het gebruiken ben is het eerste en gelijk het laatste pak Rascal helaas….

 2. Dankjewel voor het informatieve artikel! Ik ben inmiddels ook Rascal+Friends luiers gaan gebruiken en moet eerlijk zeggen… ik ben verkocht! Het eerste verschil met andere luiers merk ik al meteen bij het vastnemen van de luier, ze zijn zo zacht! De luiers zitten hier als gegoten en houden mijn meisje goed droog, zelfs na een lange nacht. Hier helemaal geen last van urinegeur, maar ik weet dat ze geen schadelijke stoffen gebruiken, dus ook geen geurstoffen. Waar ik heel dankbaar voor ben want mijn kleine meid heeft al snel uitslag bij andere luiers. Bij deze nog nooit aan de hand gehad.

 3. Na het gebruik was ik gelijk verkocht. Mijn zoontje lekte door bij elke luier maar bij rascal nooit meer. Ik geef eerlijk toe dat ik ze alleen als nachtluier gebruik door de kosten per luier, maar raad het iedereen aan te gebruiken.

 4. Ik vind de Rascal + friends superfijn! En als je ze gewoon via de aanbiedingen koopt (bij kruidvat vaak 1+1) valt de prijs ook echt wel mee. Mijn dochtertje van 6 maanden is nog geen een keer doorgelekt en de luiers zijn heerlijk zacht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.