Je baby dragen. Waarom?

Dat dragen niet alleen voor hippies is en heel handig en leuk daar kwam ik snel achter, maar wat zijn de voordelen van dragen?

Gijs was net een week oud en had nogal last van krampjes en huiluurtjes. Hij was niet stil te krijgen, doodvermoeiend! Hij was alleen stil als ik hem heen en weer wiegde. Leuk voor een paar minuten maar daar ben je snel klaar mee. Had van iemand een babybjorn gekregen en dat bleek de oplossing. Wat was ik blij met dat ding zeg! Eindelijk de handen vrij en Gijs viel vrijwel meteen in slaap.

Na een tijdje hoorde ik dat deze babybjorn niet ergonomisch was. Niet goed voor de heupjes van de baby. Ik kwam op internet terecht bij een rekbare doek. Die moet je om je heen knopen en daar doe je de baby lekker in. Wat een verademing! Zo kwam ik via Facebook ook terecht bij mama’s die houden van dragen. Er ging een wereld voor mij open. Het bleek een hele verslaving te zijn! Moeders die voor honderden of zelfs duizenden euro’s aan draagdoeken en draagzakken hadden. 

Inmiddels heb ik 1 geweven draagdoek en 1 draagzak. Ik heb een consult gehad voor rugknopen zodat ik Gijs op de rug kan dragen en lekker mee kan nemen.

Voordelen van dragen:

  • Je baby voelt zich veilig en geborgen
  • Je baby huilt minder
  • Je hebt je handen vrij(er)
  • Je kunt de hele dag knuffelen met je baby

Ik ga meer blogs schrijven over dragen omdat de “draagwereld” best ingewikkeld is. Er zijn veel soorten doeken en zakken. Je hebt heel veel merken in verschillende  prijsklassen en daarom voor beginnende dragers een doolhof van informatie. Wil je meer weten over dragen? Dan mag je mij altijd een priv├ęberichtje sturen ­čÖé

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.