Hoe weet je welke gordijnen bij jou thuis passen?

Je hebt net een nieuw huis gekocht en je hebt zin om je huis helemaal eigen te maken. Je hebt al een idee hoe je je huis gaat inrichten en welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Maar over één ding ben je nog steeds aan het twijfelen. Welke raambekleding ga je uitkiezen? Je hebt werkelijk geen idee. Gelukkig zijn daar wat tips voor.

Veel inkijk in huis

Wanneer je een huis hebt met veel inkijk, dan is het prettiger voor jezelf om wat privacy te creëren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor inbetween gordijnen. Deze zorgen ervoor dat mensen niet makkelijk bij je naar binnen kijken, maar doordat ze semi-transparant zijn laten ze toch veel licht door. Zo wordt het niet al te donker in huis en heb je niet het gevoel steeds bekeken te worden. Je kan wel gemakkelijk naar buiten kijken door deze gordijnen, waardoor ze het beste bieden van beide werelden. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om shutters te nemen. Shutters kan je zelf naar boven of naar beneden dichtdraaien. Je kan ze ook half open zetten, zodat je licht hebt, maar geen inkijk. Shutters creëren automatisch een gezellige sfeer in huis en worden daarom ook veel gekocht. Er zijn ook speciale shutters voor badkamers te koop die goed bestand zijn tegen vocht.

Op zoek naar privacy?

Wanneer het buiten donkerder is dan binnen, dan is het prettig om te weten dat niet iemand stiekem mee zit te kijken met jou wat je allemaal doen bent. Voor mensen die privacy erg prettig vinden, kunnen voor de aan het inbetween gordijnen ook volledig verduisterende gordijnen laten plaatsen. Zo heb je overdag toch lekker licht in huis, maar ben je ook ’s avonds verzekerd van privacy.

Isolerend of brandwerend

Heb je een huis waar vaak tocht is? Kijk dan eens naar gordijnen die een isolerende werking hebben. Je zult merken dat het een stuk warmer in huis wordt zodra je deze gordijnen dicht doet. Het scheelt heel veel en je energierekening zal een stuk lager worden. Werk je veel met chemicaliën in huis? Dan zou je eens kunnen kijken naar brandwerende gordijnen. Deze gordijnen zijn zo gemaakt dat ze minder snel vlam vatten. Dat geeft wellicht ook een fijn gevoel als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Zoals je ziet, zijn er heel veel soorten gordijnen te koop. Veel gordijnen hebben verschillende goede eigenschappen. Weet jij al wat je belangrijk vindt als het gaat om raambekleding?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.