Moderne badkamer? Dit mag niet ontbreken!

Wie zijn ouderwetse badkamer gaat vervangen door een moderne badkamerstijl kan zijn of haar hart ophalen. Het aanbod is namelijk enorm en je kunt alle kanten op. Er zijn echter enkele elementen die niet mogen ontbreken in een moderne badkamer. We nemen graag met je door welke elementen dit zijn, zodat ook jij straks kunt genieten van een moderne badkamer.

Neutrale kleuren

Strakke lijnen zijn kenmerkend voor een moderne badkamer. Strakke lijnen laten zich weer uitstekend combineren met neutrale kleuren. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor neutrale kleuren en natuurtinten. Denk hierbij aan wit, zwart of beige. Dit zijn rustige kleuren die zorgen voor een ruimtelijk en modern gevoel. 

Wie alleen neutrale kleuren wat saai vindt, kan de neutrale tinten combineren met een accentmuur van hout. Echt hout is natuurlijk niet verstandig in een natte ruimte. Kies daarom voor houtlook tegels. Door de combinatie met neutrale kleuren komt hout extra goed tot zijn recht en ontstaat er een warme uitstraling. 

Badkamermeubels met strakke lijnen

We hebben het al even benoemd. Strakke lijnen passen perfect in een moderne badkamer. Kies daarom voor een minimalistisch wastafelmeubel met strakke lijnen. Idealiter kies je voor een zwevend meubel. Hierdoor blijft de vloer vrij, waardoor de strakke vloertegels op elke plek goed tot hun recht komen. Daarnaast is het ook nog eens heel praktisch. Je houdt namelijk meer loopruimte over en kunt alles eenvoudig schoonmaken. 

Wil je graag meer badkamermeubels in de badkamer dan alleen een wastafelmeubel? Dan is een bijpassende kolomkast een goede keuze. In een kolomkast kun je spullen zoals make-up, scheerspullen en handdoeken kwijt. Uiteraard is een zwevende kolomkast de beste optie voor een moderne badkamer.

Modern sanitair

Hoewel strakke lijnen een must zijn in een moderne badkamer, kun je goed kiezen voor ronde waskommen. Ook waskommen ogen namelijk modern en functioneren door hun afwijkende vorm als echte blikvanger. 

Naast een dubbele waskom voor extra comfort, mogen ook vrijstaande baden niet ontbreken in moderne badkamers. Plaats het vrijstaande bad diagonaal in de badkamer. Dit ziet er niet alleen luxe en modern uit. Het laat je badkamer optisch ook nog eens een stuk ruimer lijken dan hij daadwerkelijk is. 

Beschikt je badkamer nog over een ouderwets staand toilet? Vervang deze dan door een modern hangtoilet. Houd er hierbij wel rekening mee dat de afvoer van de vloer naar de wand achter het toilet verplaatst moet worden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.