Gastblog: Een veilige kinderkamer

Kinderen brengen veel positieve energie mee, ze genieten van de kleinste dingen en zijn verbaasd over wat voor ons compleet normaal is. Maar met deze onbezonnenheid is het ook belangrijk dat je je kleintjes behoedt voor gevaren in huis. Hoe zorg je dat je kindje zorgeloos kan spelen en bewegen in zijn of haar slaapkamer? Dat lees je in dit artikel.

 

 

Let op de grootte van het speelgoed

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het gebeurt toch vaak dat kinderen met speelgoed spelen met net iets te kleine onderdelen. Kijk altijd goed naar de leeftijdsindicatie op het speelgoed, vaak is dit een goede maatstaf. Vertrouw wel op je eigen gevoel, jij kent je kind natuurlijk het beste. Staat er wel de juiste leeftijd op, maar vertrouw je het toch niet helemaal? Ga dan liever voor ander speelgoed.

 

 

Zorg voor een fijne temperatuur

De beste temperatuur voor een kinderkamer (voor kinderen boven de 8 weken) is 18 graden. Kindjes zijn nog niet zo goed in staat om hun eigen lichaamstemperatuur regelen en daarom is het belangrijk dat je hier goed op let. Iets wat helpt om de warmte te bewaren is het installeren van dubbelglas. Door dit glas ontsnapt er veel minder warmte dan door enkel glas. Het is ook leuk om een mooi vloerkleed neer te leggen. Dat is fijn om op te spelen en houdt ook optrekkende kou tegen. Zorg wel dat je de kamer af en toe ventileert, want een gezond binnenklimaat zorgt voor een betere nachtrust.

 

 

Beveilig deuren met een deurstopper

Door een deurstopper hoef je je nooit meer zorgen te maken over of er vingers tussen de deur komen. Een deur kan soms dichtslaan door wind of misschien doe je de deur zelf dicht in veronderstelling dat je kind nog aan de andere kant van de kamer zit. Een deurstopper is een klein kunststof figuurtje waardoor de deur niet helemaal kan dichtslaan. Deze zijn ook nog eens heel erg leuk. Je kan ze in allerlei verschillende vormen en maten kopen, van bloemetjes tot ridders.

 

Zorg dat je huis goed is beveiligd

Inbraakbeveiliging is natuurlijk niet alleen belangrijk voor de kinderkamer, maar voor het hele huis. De kans dat het ook echt nodig is is klein, maar het is toch fijn dat je weet dat er niemand bij je weerloze kinderen kan komen. Makkelijke, goedkope beveiliging bij de deuren beneden zijn lichten met sensor. Zodra deze aanspringen staan dieven in de spotlights en is de kans groot dat ze zo snel mogelijk weg rennen. Beveiliging voor bij de kinderkamer is bijvoorbeeld een raamboom, waardoor het raam onmogelijk open te breken is.

 

* Dit artikel bevat gesponsorde content

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.