Mama is ziek! 6 tips om de dagen goed door te komen

Het was weer eens zover. Mama is ziek. Voorheen lag ik dan gewoon de hele dag op de bank uit te rusten maar met een kleintje is dat toch niet zo makkelijk. Ik geef je 10 tips om de dagen toch goed door te komen.

 

mama-is-ziek

 

10 tips voor de zieke moeder

Stel dingen uit

Het is niet anders moeders, je bent ziek en dat zul je moeten accepteren. Zijn er dingen die je uit kunt stellen? Doe dit dan ook. Prioriteiten stellen.

 

Beeldschermtijd

Normaal wil ik Gijs echt niet de hele dag voor de tv of Ipad hebben maar als ik ziek ben moet het maar even. Ik heb dan echt geen energie om hem de hele dag te vermaken met toneelstukjes en dansjes. Tja, het is even niet anders. Gelukkig hebben we netflix ­čśë

 

Kook makkelijk!

Dan maar even geen 4-gangenmaaltijd met veel groente en vezels. Jammer dan! Niemand gaat dood aan een diepvriespizza of een blik soep. En als je nou slim bent zorg je er voor dat manlief de boodschappen in huis haalt.

 

Mannen aan het werk

Over die mannen gesproken (of als je een vrouw hebt of 2 mannen of een genderneutrale partner, het maakt niet uit) die kunnen wel wat meer helpen. Dat het dan niet allemaal zo perfect en precies gebeurt moet je maar voor lief nemen want mama is ziek.

 

Op tijd naar bed

Stop de kinderen op tijd naar bed maar ga zelf ook vroeg naar bed. Als ik zelf ziek ben is slapen essentieel. Na een nacht goed slapen voel ik me vaak al een stuk beter en jij vast ook!

 

Help!

Ben je echt heel ziek? Dan kun je maar beter om hulp vragen. Er is vast wel iemand die de kleintjes een paar uur onder zijn hoede wil nemen. Dan kun jij even liggen.

 

Leestip: 6 dingen die we hebben gedaan om van Gijs’ eczeem af te komen

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.