Waarom ik niet zo blij ben met loslopende honden

​​Ik ben al niet zo heel fan van honden maar dat is niet waarom ik niet van loslopende honden houd. Benieuwd waarom ik er niet van houd?

 

 

Hoe het begon

Het begon met het hondje hierboven. We waren aan het fietsen en we zouden richting huis gaan, we kwamen dit hondje hierboven tegen en Gijs was helemaal blij. Ik wist wel dat Gijs allergisch was voor hondjes maar hij wilde het hondje zó graag aaien dat ik overstag ging. Nog geen minuut later zat Gijs HE-LE-MAAL onder de eczeem. Echt helemaal! Ik heb snel mijn moeder gebeld, ze heeft hem opgehaald en in bad gedaan. Gelukkig is alles met een sisser afgelopen.

 

Ook lezen? 5 dingen die we hebben gedaan om van Gijs eczeem af te komen

Loslopende honden

Sindsdien probeer ik Gijs steeds bij hondjes weg te houden. Meestal lukt dat goed, ik leg de baasjes uit dat Gijs de hondjes niet aan mag raken in verband met allergie. Meestal snappen de mensen dat wel, soms krijg ik een rare blik van iemand maar dat is dan jammer. Maar het is nu al een paar keer gebeurd dat ik met Gijs buiten loop en dat uit het niets er een hondje op Gijs af komt rennen en tegen Gijs opspringt en hem gaat likken en knuffelen. Gijs vindt het helemaal geweldig natuurlijk maar ik kan gelijk Gijs in bad doen en schone kleren aan doen want hij zit dan gelijk helemaal onder de eczeem.

 

Zielig

Als ik mensen probeer duidelijk te maken dat hij niet bij honden mag laat staan dat hij honden mag aaien dan vinden ze dat zielig. En ik kan ze geen ongelijk geven, het is ook zielig. Maar weet je wat nog zieliger is? Een allergie-aanval 🙁
Sorry ventje, mama wil alleen maar het beste voor jou. Ik hoop dat je dat later kunt begrijpen.

 

2 Comments

  1. Ja vind ik ookhoor. Lief 😘

  2. Onze hond mag nooit springen of naar mensen toelopen. Hij heeft altijd een riem aan enkel in het bos loopt hij wel eens los en hij liep zeker wel al eens naar mensen die hem riepen omdat ze hem aardig vonden. Ik begrijp je helemaal. Jouw kindje is nog niet in staat om via lichaamstaal een hond te laten weten dat knuffelen en likken geen goed idee is en een hond begrijpt niet altijd dat mensen niet altijd behoefte hebben aan een hond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.