Waarom de jeugdverpleegkundige bij ons thuis langskomt. Het vervolg

Je kon hier laatst al lezen waarom de jeugdverpleegkundige langskwam. Vandaag het vervolg en vertel ik je hoe het nu met mijn peuter gaat.

Het probleempje

Oké ik wil niet steeds in herhaling vallen maar het probleem is dat mijn peuter slecht warm wil eten. Hij eet alleen aardappelen en verder niks en dat is al een jaar bezig. Op advies van het consultatiebureau geef ik mijn peuter meerdere keren per week een smoothie met groenten en fruit en daardoor krijgt hij gelukkig wel zijn groente binnen. Maar hij krijgt dus nooit iets van vlees, ei of kaas binnen. En daar maak ik mij als mama een beetje druk om. Ik begrijp best wel dat het niet erg is als je kind dat een paar dagen of zelfs een week niet binnen krijgt maar mijn peuter krijgt het gewoon NOOIT. Dat kan toch niet goed zijn?
Na heel veel proberen, contact te hebben gehad met een consultatiebureau en nog meer proberen was ik er klaar mee! Ik vroeg om hulp aan de jeugdverpleegkundige.

Telefonisch contact

Toen ik een week na mijn telefoontje contact had met de jeugdverpleegkundige vertelde ze me dat ze eerst graag telefonisch contact met mij wilde en aangezien Gijs binnenkort toch naar het consultatiebureau moet wilde ze nog even wachten met het huisbezoek. Prima hoor! Het was eigenlijk best een goed gesprek. Ze zei voornamelijk dat slecht eten er ook wel een beetje bij hoort en dat ik me er niet zo heel druk om hoefde te maken. Wel gaf ze me een gouden tip die ik graag met jullie deel. Omdat ik dus graag wil dat Gijs vlees eet stelde ze voor om eerst het vlees op tafel te zetten en te eten en daarna pas de rest. Daar zat ik dus met Gijs aan een stukje varkenshaas. En verrek hij nam gewoon een hap. Ik geloofde mijn ogen niet? Ik wilde er niet teveel aandacht aan geven maar on the inside deed ik een vreugdedansje. En de dag er na? Gewoon weer hè! Say what? Ja echt! Ik heb zelfs een filmpje gemaakt als bewijs voor mijn familie. Zo trots! Hij heeft gewoon zijn hele bordje met vlees opgegeten.
Kun je nagaan, zo’n simpele tip van de jeugdverpleegkundige helpt gewoon. En aangezien bij mij best wat tips hebben geholpen zet ik alle tips die ik van het consultatiebureau heb gekregen op een rijtje.

Ook lezen? Help mijn dreumes wil niet eten

 

Hoe laat je je dreumes/peuter eten:

1. Bied je kind geen ander voedsel aan. Gewoon eten wat iedereen eet dus.
2. Houdt het gezellig aan tafel. Probeer met je man en andere kinderen een gewoon, gezellig gesprek te houden in hoever dat mogelijk is.
3. Negeer het gedrag van je kind. Eet je kind niet? Negeer het. Eet je kind wel? Besteed daar ook geen aandacht aan. Je mag natuurlijk best met je kind praten maar niet omtrent het eten. Ook als je dreumes of peuter met eten gaat gooien of gaat jammeren moet je dit gedrag negeren. dit is gewoon aandacht vragen. Best lastig hoor, weet ik uit ervaring.
4. Heeft je peuter niks gegeten? Jammer dan! Geef hem niks anders. Geen broodje, extra vla of een papfles.
5. Probeer er op een andere manier wat extra voedingstoffen in te proppen. Zo geef ik Gijs dus een paar keer in de week een smoothie.
6. Laat je kindje helpen met eten koken en tafel dekken. Misschien kan hij bij het aanrecht staan om je te helpen?
7. Zet eerst op tafel wat je wil dat hij eet. Eet hij geen vlees begin dan met het vlees.

Ik ben echt heel blij dat Gijs nu vlees eet en ben erg benieuwd hoe dit verder gaat. Ik houd jullie op de hoogte 😉 Nog meer tips lezen? kijk dan eens hier op de site van onlineopvoeden.nl.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.