Persoonlijk

Het huishouden. Wie doet wat?

Overal gaat het weer anders. Vaak doen de mama’s het huishouden maar er zijn toch ook veel gezinnen waar de taken worden verdeeld. Benieuwd hoe het bij ons gaat?

Taakverdeling? 

Ik werk 26 uur en Jan werkt 38. Logisch gezien is het dus eerlijker als ik meer in het huishouden doe. En dat doe ik dan ook. Ik zorg elke week voor schone bedden, de boodschappen, ik kook 5 keer in de week het eten en maak ook elke zaterdag het huis schoon. Nouja, de benedenverdieping. Jan doet altijd de bovenverdieping. Jan helpt ook altijd goed met de was. Topvent! 

Zo vreselijk vind ik dat niet hoor. Volgens Jan heb ik zelfs lichtelijk last van smetvrees en kan ik ontzettend chagrijnig worden als de boel vies en rommelig is (vraag maar aan mijn collega’s :P). Ik zal dus het huis ook nooit met de ‘Franse slag’ schoonmaken maar ik WIL altijd alles helemaal goed schoon hebben. Met als gevolg dat ik soms met alleen de benedenverdieping al 2 uur bezig ben. 

Jolien: Nu in zwanger ben en bekkeninstabiliteit heb doet mijn man de zwaarste klussen. Ik rommel en beetje aan. 
Daarnaast stofzuigt hij normaal gesproken ook zeer regelmatig en dweilt hij altijd. Ik werk onregelmatig normaal gesproken. Soms dus ook het hele weekend.

Josette: Ik ben een alleenstaande moeder en werk 20 uur in de week vaste uren maar geen vaste dagen dus ook het weekend werk ik..
Het huishouden die ik dus alleen.. maar me bijna 5 jarige zoontje ‘helpt’ mee.. op vrije dagen vlieg ik door me huis.. en wat niet vandaag gebeurt komt morgen wel.. ??

Stephanie: Ik ben alleenstaande mama dus ik doe alles zelf. Dat betekent ook wel eens dat er een wasje iets langer blijft liggen of dat ik de vaat eens de volgende dag doe. Maar ach, als ik op dat moment even drukker met mijn kindjes ben vind ik dat zo’n ramp niet. ? Want wat is er belangrijker dan aandacht voor je kinderen hebben?! Helemaal niks! ?

Hoe en wat? 

Als Gijs nog wakker is doe ik altijd de gang en wc alvast. Ik ben bang dat ik Gijs wakker maak als hij lekker ligt te slapen. Even een vraagje, hoe doen jullie dat met kinderen in de buurt? Zodra Gijs de stofzuiger ziet wil hij er alleen maar mee spelen. Met als gevolg dat ik 3 x zolang bezig ben met stofzuigen omdat er steeds een dreumes om mij heen loopt.  

Zodra Gijs op bed ligt ga ik de rest van het huis schoonmaken. Eerst stoffen, dan stofzuigen en dan dweilen. 

Uitbesteden

Ik vind dat  het huishouden mij veel tijd kost. Dus wij hebben tot een tijd terug een schoonmaaktster gehad. Ik heb liever wat extra tijd met Gijs. Toen ze er mee stopte heb ik besloten om het zelf te doen. Ik vind het niet erg om te doen hoor maar het kost gewoon veel tijd. misschien dat ik over een tijdje wel weer op zoek ga.. 

 

Wie doet bij jullie het huishouden? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.