Wat er op onze trouwdag mis ging

Onze trouwdag in 2014 was prachtig. Maar er ging toch een dingetje mis op. Op dat moment was het echt superstom maar achteraf kunnen we er gelukkig wel om lachen.

 

De voorbereidingen

Ik zal jullie alle details besparen van het voorbereiden van een trouwdag maar er komt ontzettend veel bij kijken. Zo kwam een paar weken van te voren de trouwambtenaar langs om het één en ander door te spreken. Prima allemaal hoor. Het was zo’n lekker ongemakkelijk gesprek maar verder niet heel bijzonder. Ze stelde allerlei vragen en wilde van alles weten over mij en over Jan. Ook wilde ze weten hoe wij de trouwceremonie voor ons zagen. Wilden we zelf iets zeggen, welke muziek wilden we etc. Het maakte ons niet zoveel uit, wij vonden en het allemaal wel goed en lieten de trouwambtenaar de dingen maar een beetje beslissen. Wij trouwden namelijk ook in de kerk en voor mijzelf was dat een belangrijker moment.

De trouwdag

Onze trouwdag was op een prachtige dag in april waarop het maar liefst 28 graden werd. Ik zal je het hele verhaal besparen maar rond 10 uur werden wij getrouwd in het gemeentehuis. Praatje dit en dat en daarna het moment van de ringen en de kus. En zodra wij getrouwd waren en elkaar mochten zoenen hoorden we de muziek van Whitney Houston- I will always love you. Wat? Jan en ik keken elkaar aan en we wisten van elkaar dat we dit echt vreselijke muziek vonden. We wisten niet hoe we moesten reageren en deden maar gewoon normaal in hoeverre je dat kunt doen op je trouwdag.

 

Achteraf viel het kwartje. We hebben natuurlijk tegen die trouwambtenaar gezegd dat het ons niet uitmaakte wat voor muziek ze zouden draaien. Wisten wij veel dat het Whitney Houston zou worden off al people. Nee dan hadden ze nog beter de intro van teletubbies kunnen draaien dat past nog beter bij ons dat dit.

 

Jaren later

Nu jaren later kunnen we er om lachen. Sterker nog, elke keer als we ergens zijn en we horen dat liedje schieten Jan en ik in de lach. Dus bij deze: kies altijd zelf het liedje!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.