Doe mij maar het platteland

Een weekendje Amsterdam is leuk maar ik ben toch heel blij als ik weer de borden ‘Welkom in Drenthe’ zie.

Pff.. platteland?

Ik vind dat ze in de media soms net alsof wij ‘van het platteland’ niet helemaal goed zijn. Alsof hier in het oosten en noorden alleen maar laagopgeleide sjompies wonen. Komt er eens een Drent op tv bij een straatinterview dan kiezen ze de grootste boerenklungel uit die er rond loopt. Dat beeld schetst men van ons. Nou ze doen maar, laat mij maar lekker hier.

10 x waarom mij maar lekker in Drenthe laat

Sttt…

Ik zeg niet dat er hier nooit lawaai op straat is maar hier is het ten minste rustig ’s avonds. Geen torenhoge decibel aan geluidsoverlast door overvliegende vliegtuigen, snelwegen of van het nachtleven. Tegenwoordig hebben we wel last van een kraaiende haan. Ook geluidsoverlast, maar dan van een ander niveau 😉

Even alleen zijn

Als je zou willen dan zijn er genoeg plekjes hier in de natuur waar je gewoon even helemaal alleen kan zijn. Natuurlijk heb je de kans dat je iemand tegenkomt maar ik heb vaak genoeg gehad dat dit helemaal niet het geval is. Ik heb meerdere plekjes in de omgeving waar ik wel eens heen ga en waarvan ik weet dat daar bijna nooit iemand komt.

Moi eem

Dat vond ik zo opvallend in ons weekendje Amsterdam. Ik begrijp echt wel dat je niet iedereen kan begroeten maar het is net alsof je daar onzichtbaar bent. Niemand praat met elkaar, niet in de tram, niet in het hotel. Men doet net alsof je er gewoon niet bent. Da’s toch wel een beetje gek.

Natuur

Is er in de randstad natuur wat gewoon natuur mag zijn? Of staat het gewoon ergens in een plan dat daar een paar bomen moeten staan. Als ik mooi wil wandelen dan kan ik binnen een straal van 10 km denk ik al wel uit 10 mooie stukjes natuur kiezen.

Niks te doen

Het wordt vaak tegen ons gebruikt maar inderdaad in Drenthe is niet zoveel te doen als in de randstad. En weet je? Ik vind het heerlijk! Laat mij hier maar lekker in het ‘saaie’ Drenthe.

Ruim en vrij wonen

Als je zou willen, koop je hier een woning met zoveel ruimte tussen de buren dat je de hele dag naakt in de tuin kan lopen. Ik zeg niet dat dat persé mijn ding is maar toch, het kan.

Betaalbaar wonen

Ik kijk wel eens van die woonprogramma’s. De prijzen die in de randstad gevraagd worden voor een gewone rijtjeswoning zijn schrikbarend. Gewoon 3 of 4 ton voor een normale rijtjeswoning. Huh? Laat ik maar niet vertellen hoeveel onze vrijstaande woning al met al heeft gekost.

Controle van buren

Je moet geluk hebben met de buren, dat is overal zo. Maar overal waar wij hebben gewoond hadden we goed contact met de buren. Niet persé dat we altijd over de vloer komen maar wel dat we elkaar regelmatig spraken en het voor elkaar een beetje in de gaten hielden. Bij de buurt waar we nu in wonen is het de gewoonte om ook bij elkaar op verjaardag te komen. Daar doen we natuurlijk gezellig aan mee 🙂 Woon je in een stad dan is dat volgens mij alweer heel anders.

Natuurlijk snap ik wel dat er heel veel mensen zijn die juist heel bewust voor de stad kiezen. Helemaal prima! Maar laat mij maar hier in Drenthe 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.