Zo slaap je ook ’s zomers heerlijk koel

Veel mensen hebben er in de zomer last van: je ligt ’s avonds na een lange warme dag in bed, maar het is zo heet dat je niet in slaap kunt vallen. Je bent echt niet de enige die hier last van heeft en het is dan ook lastig om hier helemaal vanaf te komen. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om er toch nog voor te zorgen dat je bed en je slaapkamer zo koel mogelijk aan voelen.

Neem een hete douche

Je bent met het hete weer waarschijnlijk al snel geneigd om lekker koud te douchen zodat je je lichaamstemperatuur tijdelijk omlaag kunt brengen. Nu werkt dit ook wel op het moment zelf, maar zodra je de douche weer uitstapt begin je haast alweer met zweten. Het verschil in temperatuur is dan namelijk erg groot. Een beter idee is om lekker heet te douchen. Je krijgt het dan nog warmer, maar zodra je dan je slaapkamer in stapt merk je dat de temperatuur in je kamer lager ligt dan je lichaamstemperatuur. Zo voelt de ruimte koel aan, wat natuurlijk ideaal is.

Lucht pas als het buiten koel is

Een gouden oude tip: lucht de ruimte zodra het buiten koeler begint te worden, en houd voor de rest de ramen en deuren in huis dicht. Zo heb je er geen last van dat de hele lucht het huis in dringt. Houd ook je gordijnen dicht, zodat het zonlicht ook niet kan zorgen voor een stijgende temperatuur in je slaapkamer. Gooi alles lekker open als het buiten af begint te koelen en je merkt dat de heerlijk afgekoelde lucht je kamer instroomt en lekker koel maakt. Zet je ventilator ook nog aan en je kamer is heerlijk afgekoeld.

Pas je beddengoed erop aan

Je wil in de zomer natuurlijk niet slapen onder een dikke donsdeken. Sommige dikke dekbedden zijn er wel voor geschikt omdat ze lekker koel aanvoelen, maar de meeste dekens zijn toch te warm in de zomer. Gebruik een lekker luchtig en dun dekbed of maak zelfs alleen gebruik van een katoenen dekbedovertrek. Dit laat de lucht lekker door en voelt niet warm aan, maar zorgt er toch voor dat je comfortabel kunt slapen met een ‘deken’ over je heen. Veel mensen kunnen namelijk niet slapen zonder en dan is het gebruiken van een dekbedovertrek toch wel de ideale oplossing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.