Hoe ik via LinkPizza mijn eerste centjes verdien

Ik schreef een half jaar geleden nog dat ik 0,0 euro verdien als blogger. Inmiddels is dat wat veranderd. Niet dat ik opeens honderden euro’s verdien hoor maar het varieert inmiddels van tussen de €50,- en €100,- in de maand dankzij onder andere LinkPizza. Benieuwd hoe?

 

 

 

De eerste centjes

Zo ongeveer een half jaar geleden begon het, ik schreef me in bij een paar mediabureaus en al snel kreeg ik reactie. Ik werd gevraagd of ik een artikel wilde schrijven bijvoorbeeld over geboortekaartjes en in ruil voor dit artikel en het plaatsen van links ontvang ik geld. Soms moet je ook pitchen bij zo’n bedrijf. Bijvoorbeeld bij LinkPizza, daar hebben ze opdrachten (branded content) en als ik wil kan ik berichtje sturen en laten weten waarom ik die opdracht zou willen schrijven. Op deze manier ‘solliciteer’ je een beetje en met een beetje geluk krijg je zo’n opdracht. Het leuke en makkelijke is dat je zelf je eigen prijs kunt bepalen. Ik vraag hiervoor nu nog € 50,-. In bloggersbegrippen is dit weinig maar voor mij is dit genoeg.

 

LinkPizza

Met LinkPizza kun je meer. Ik heb bijvoorbeeld een mediakit aangemaakt en daar kunnen bedrijven in 1 overzicht alle belangrijke informatie over mij vinden als ze met mij willen samenwerken. Handig hè! In de Marktplaats kun je dus als bedrijf de juiste blogger vinden om mee samen te werken. Linkpizza biedt voor bloggers ook makkelijke manieren om met affiliate marketing te werken. Wil je daar meer over weten? Kijk dan even op de site van ‘Blogaholic‘, daar weet ik simpelweg niet genoeg van 😉 Ik ga nu vooral voor branded content opdrachten.

 

Wordt bloggen mijn werk?

Ik benadruk dat voor mij bloggen leuk moet zijn. Ik heb gewoon werk, ik ben namelijk juf dus het is voor mij niet belangrijk dat ik hier geld mee verdien. Ik vind bloggen gewoon ontzettend leuk en ik vind het belangrijk dat ik er plezier in houd. Maar zeg nou zelf, een beetje bijverdienen via brandend content is nooit verkeerd toch? 😉 Meld je snel hier aan 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.