Door Marjolein: 10 redenen waarom ik …

Ken je mijn gastblogger Marjolein? Ze vertelt vandaag over haar top 10 dingen die bij haar passen. Lees je mee?

Je leest wel eens van die berichtjes op Facebook. Ik heb al bijna een jaar geen Facebook meer, maar ik hoor wel eens verhalen over ken je die top 10 al of heb je dat stuk al gelezen over de 10 ergste dingen als je… en ga zo maar door.
Dat bracht mij op een idee om mijn eigen top 10 te maken. Mijn top 10 van dingen die mij te binnen schoten en waarvan ik denk dat hoort bij mij of dat zet mij aan het denken.
Hier komt hij dan. Het staat niet in willekeurige volgorde. Misschien klinken sommige dingen hard of kunnen hard overkomen, maar ik wil open en eerlijk zijn en dat kan ik alleen op deze manier.

1. Boodschappen doen
Ken je dat gevoel dat je samen met je vriend in de winkel loopt om boodschappen te doen en hij blijft minuten lang bezig met allerlei boodschappen in de kar te gooien die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Dat gevoel heb ik als ik samen met mijn vriend de boodschappen doe.
Het liefst ga ik ook gewoon alleen of samen met Lauren. Zij kan toch nog niets in de kar gooien waarvan ik denk dat hebben we nu niet nodig.
Ik ben wat dat betreft een kniepert en vind het zonde om onnodige boodschappen te halen.

2. Gezellig weekend
Heerlijk het is weekend. Eindelijk de voeten omhoog en op de bank zitten. Dat vind ik zo fijn om te doen. Helemaal na een drukke week. Helaas bij ons zit dat er niet ieder weekend in. Dat moeten we echt plannen. Het klinkt gek, maar tussen maart en september zijn wij ieder weekend, JE LEEST HET GOED, ieder weekend wel druk. De vriendengroep van mijn vriend is erg groot. We hebben dan ook veel feestjes, onze eigen verjaardagen en die van Lauren vallen hier ook in.
Sinds Lauren er is ben ik zelden nog op stap geweest. Mijn vriend vond dit in het begin en soms nu ook nog wel eens lastig. Hij vindt het gezellig om met zijn vrienden zo nu en dan op stap te gaan. Ik vind dit niet erg, mits ik een beetje weet hoe laat hij thuis is. HERKENNEN JULLIE DIT? Of vinden jullie dit totale onzin? Ik vind het namelijk niet leuk om de hele zondag brak te zijn.
En je voelt het misschien al aankomen. Als je op een verjaardag naar huis wil en je vriend stelt zelf voor om naar huis te gaan rond 11 uur, word je scheef aangekeken, ‘gaan jullie nu al naar huis?’ waarop wij antwoorden ‘Ja, morgenvroeg is er weer een wekker die ons wekt.’
Soms denk ik echt wel. Men komt er vanzelf achter hoe het is om een kleintje op te voeden. Ik zeg niet dat het zwaar is want zo heb ik dat totaal niet ervaren. Ik zeg alleen dat je niet altijd meer alles kunt doen en dat sommige mensen daar nog al makkelijk over denken.

3. Geld uit geven en jezelf vergeten
Mijn favoriete bezigheid wanneer ik vrij ben. Oh, wat erg eigenlijk. Haha. IK denk dat ik wel verslaafd ben aan winkelen voor LAUREN. Je leest het goed. Niet eens voor mijzelf.
Mijn klerenkast is vele malen kleiner dan die van Lauren. Ik heb de HELFT van Lauren haar kleding. Of misschien zelfs nog minder. Ik plan soms wel eens een dagje om te gaan winkelen.
Een dagje zonder Lauren even een dagje geen mama zijn. Ik doe het niet vaak, maar zo nu en dan vind ik het heerlijk. Samen met vriendinnen even shoppen.
Ik kan mij nog goed herinneren dat ik een dagje naar Amsterdam ben geweest. Yeah. Eindelijk ik zat weer lekker in mijn vel. Voelde mij lichamelijk weer goed en dacht ‘nu mag ik mijzelf eens verwennen met heel veel kleren.’
Ik had sportkleding gekocht om mijzelf nog meer te motiveren in de sportschool en verder alleen maar kleren voor Lauren. Haha. Ik was mijzelf gewoon vergeten!

4. Vergeetachtigheid. Wat zei je ook al weer?
Tijdens de zwangerschap heb ik niet veel last gehad van zwangerschapsdementie. Het komt veel voor bij vrouwen dat zij dingen vergeten tijdens de zwangerschap. Ja, het is geen leugen bij mij is dit ontstaan na de bevalling. Ik vergeet soms zoveel dingen dat ik zo nu en dan briefjes maak zodat ik het niet vergeet. Ik heb soms mega to do listen op mijn bureau liggen op het werk wat ik tijdens of na het werk thuis niet moet vergeten. Van de boodschappen tot een les van iets wat ik niet moet vergeten te zeggen tegen mijn vriend tot aan een afspraak. Soms vind ik het VRESELIJK. Ik kan dit nog niet altijd goed accepteren, maar moet het een plekje geven en dat dit nu eenmaal zo is.

5. DIY
Iets willen, maar er niet aan toe komen door je zelf er geen tijd voor te gunnen. Ik vind van mij zelf dat ik creatief ben. Ik knutsel graag. Ook op school. Ik heb dit schooljaar een jongensklas. Knutselen vinden zij niks aan. Gelukkig zit er sinds de kerst een meisje bij mij in de klas en kan ik eindelijk weer wat meer knutselen.
Zo knutsel ik graag voor de verschillende seizoenen en ook voor Vader- en Moederdag. Via Pinterest zoek ik naar verschillende creatieve lessen en opdrachten. Heel erg handig.
Misschien een leuk ideetje voor jezelf.
Het is namelijk al weer bijna Vaderdag.

 

Een onderzetter van zoutdeeg en lege bierdopjes
Benodigdheden:
Verschillende bierdopjes voor 4 onderzetters 36 dopjes. (9 dopjes voor iedere onderzetter)
1 kopjes zout
2 kopjes witte bloem
1 kopje water

Kneed het tot één geheel. Gebruik wat bloem voor je handen als het plakt.
Pak een stuk bak papier en verspreid het deeg daarop. Maak het glad met een deegroller of als je die niet hebt een glas werkt ook prima.
Druk dan de dopjes erin. Gebruik verschillende dopjes voor een leuker effect.
Laat het dan goed drogen. Eerst de ene kant en daarna de andere kant.

 

Een sleutelhanger voor aan papa zijn sleutelbos
Benodigdheden:
Wit papier
Verf
Lamineerpapier
Lamineerapparaat
Sleutelbosring

Je maakt een handafdruk op papier. Dan zet je er de naam van je kind op of wat je leuk vindt. Dan lamineer je het blaadje en knip je het uit in de vorm die je leuk vindt. Dan maak je er een gaatje in en hang je het aan een sleutelbosring. En klaar is die!
Deze twee opdrachten zou ik zelf ook graag met Lauren willen maken.
Ik ga de uitdaging aan met mijzelf en ga het dan ook echt proberen om dit met haar te maken voor haar papa.

7. Fotografie
Ik vind het leuk om foto’s te maken. Ik doe dit met plezier. Sinds 1,5 jaar hebben wij een camera. Een Nikon. Erg happy ben ik er mee.
Ik zie zo vaak allerlei leuke cursussen voorbij komen.
Ik denk dat ik volgend schooljaar, wanneer ik minder werken ga , hier tijd voor ga maken.

8. Onprofessioneel
Ik weet het waar ik nu over ga schrijven komt vaak genoeg voor.
Mensen die een roddel over je verzinnen en er dan over gaan door praten. Mij is dat overkomen op het werk. Het slaat totaal nergens op. Een collega had iets gehoord en dacht ’ah dat is leuk, dat ga ik maar eens rondvertellen.’ Terwijl ze niet eens echt gehoord had of het wel waar was. Je herkent het misschien wel? Gebeurt dit ook wel op jouw werk? Of heb je het wel eens gehoord?
Het is toch te gek voor woorden? Niet professioneel om dan maar te gaan denken het rond te gaan vertellen? Ik zou eerst verhaal halen bij degene. Ik was er dan ook goed pissig van en heb heel duidelijk gemaakt dat dit totaal niet kon. Er zal binnenkort een gesprek plaatsvinden want ik laat het er niet bij zitten. Of stel ik mij nu aan?

9. IK WIL …. Een ander kleurtje op de muur
Sinds 3 jaar hebben mijn vriend en ik ons huis. Wij hebben het huis helemaal opgeknapt..
Ik houd van veranderingen. De Action is daarom ook mijn favoriete winkel. Ze hebben daar soms zulke leuke dingen voor in huis wat gewoon niet veel kost.
Als wij op zaterdagochtend naar de markt gaan wil ik vaak ook nog even naar de Action. Ik vind het heerlijk om er even rond te snuffelen. Het liefst doe ik dat als ik in mijn eentje ben. Mijn vriend vindt het een vreselijke winkel. In huis iets anders maken vind ik heerlijk. Ik ben dan ook mega blij dat deze zomer de woonkamer een ander kleurtje gaat krijgen! Yes, mijn vriend is het eindelijk met mij eens. Ik heb er nu al zin in. De muren worden lichter, het plafond wordt anders en één muur krijgt een donkere tint. De gang en de keuken hebben hun metamorfose al gehad. straks is de bovenverdieping ook weer aan de beurt. De verfkwasten zijn dus nog lang niet uit ons huis weg te denken.

10. Verslaafd aan mijn telefoon
Volgens mijn vriend ben ik verslaafd aan mijn telefoon. Ik geef hem gelijk hoor. Al moet ik zeggen dat ik al goed bezig ben om de verslaving geen verslaving meer te laten noemen.
Voorheen zat ik continu te appen of op sociale media. Ik was er continu mee bezig wanneer ik niet druk was met Hunter, Lauren en mijn werk. Soms app en belde ik ook achter het stuur. Nu nog soms, FOEI! Dit is Iets wat ik mijzelf echt aan het afleren ben.
Ik heb ook vaak zat mijn telefoon kapot. Dat helpt trouwens heel erg goed met afkicken. Ik heb hem laatst een week bijna moeten missen. Ik had wel een leentoestel, maar die dingen werken echt niet optimaal.
Ja deze verslaving. Ik vind het eigenlijk best irritant en daarom ben ik trots op mijzelf dat ik mij hiermee probeer te stoppen.
Ik vind van mijzelf dat ik maximaal een uur per dag op mijn telefoon mag zitten. Het scheelt al een hele hoop want tijdens het werken kan ik dit al bijna niet omdat ik continu bezig ben in de klas.

Wauw. Het is mij gelukt. Ik dacht even het worden er 7… of 8… maar nee, mijn top 10 heb ik vol kunnen maken.
Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen.
Ik vond het in ieder geval heerlijk om van mij af te schrijven.

Liefs Marjolein

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.