3x Leuke dingen om te doen in Haarlem

Haarlem is een prachtige stad in Noord-Holland, gelegen aan de rivier de Spaarne. De stad heeft een rijke geschiedenis en is bekend om haar mooie grachten en historische gebouwen. Er is veel te zien en te doen in Haarlem, waaronder het bezoeken van de Grote of St. Bavokerk, het Frans Hals Museum en het Teylers Museum.

1. Maak een rondvaart door de grachten

Een boot huren in Haarlem is een leuke activiteit om te beleven in Haarlem. Tijdens de rondvaart kom je langs de mooiste plekjes van Haarlem, zoals het Pandhof van de Grote Kerk, het Lindegrachtje en het Bakenesserkerkje.

De rondvaarten in Haarlem duren meestal ongeveer een uur en zijn te boeken bij verschillende verkooppunten in de stad zoals Bootuitjes. Er zijn ook rondvaarten die speciaal zijn gericht op bepaalde thema’s, zoals de geschiedenis van Haarlem of de architectuur van de stad. Zo kan je nog meer te weten komen over Haarlem tijdens je rondvaart. Kies er bijvoorbeeld voor om je Bedrijfsuitje Haarlem te organiseren met een rondvaart.

2. Bezoek het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum is een must-see tijdens een bezoek aan Haarlem. Het museum is gevestigd in twee historische panden aan de grachten, namelijk het Oude Mannenhuis en het Hofje van Bakker en Vertier. In het museum kan je werken bekijken van de beroemde Haarlemse schilder Frans Hals, evenals werken van andere kunstenaars uit de Gouden Eeuw.

Naast de prachtige schilderijen biedt het museum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Het museum heeft ook een mooie tuin waar je na je bezoek kan genieten van een hapje en een drankje.

3. Bezoek de Grote of St. Bavokerk

Een andere leuke activiteit in Haarlem is het bezoeken van de Grote of St. Bavokerk. Deze prachtige kerk is gebouwd in de 13e eeuw en is een van de grootste kathedralen van Nederland. Binnenin de kerk kan je onder andere het orgel bewonderen dat door de beroemde organist Jan Pieterszoon Sweelinck is gespeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.