Drenthe

Drenthe – Alle uitjes voor in de kerstvakantie 2019 op een rijtje

Wat een fijne periode is de kerstvakantie toch. Benieuwd welke dingen er te doen zijn in ons mooie Drenthe? Ik zette alle uitjes voor in de kerstvakantie op een rijtje.

Uitjes voor in de kerstvakantie 2019

Kerstmarkten

Kerstmarkt Meppel
21 december
De hele Meppeler binnenstad is deze zaterdag gevuld met gezellige (kerst) kramen. Leuk als 1 van de uitjes voor in de kerstvakantie.

Dickens Kerstmarkt in Coevorden
22 December
Van 13.00 – 17.00 is in de stad Coevorden het Dickensfestijn.

Foodtruck Kerstmarkt in Assen
20, 21 en 22 december
Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december is er een driedaagse foodtruck kerstmarkt op het Koopmansplein in Assen. Er is ook muziek en je kunt er schaatsen.

Meer Kerstactiviteiten

Kerstwandeling Vledder
21 december
Op deze dag wordt de kerstwandeling gehouden. Starten kan vanaf 18.15 uur in de Dorpskerk van Vledder. Tijdens de korte maar gezellige tocht wordt het kerstverhaal uitgebeeld en na afloop is er een verrassing voor de deelnemers.

Dickens Festijn Meppel
22 december
Gezellig de laatste kerstinkopen doen in heerlijke 19e eeuwse kerstsferen.

Herderstocht Balloo
24 december
De Herderstocht is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloërveld dat verlicht is met behulp van lampjes. Voor jong en oud is de Herderstocht een prachtige gelegenheid om het kerstverhaal te horen, te zien en te beleven. Deze activiteit komt elk jaar terug en is daardoor één van de leukste uitjes voor in de kerstvakantie.

Kerstwandeling Zuidwolde
26 december
De kerstwandeling op Tweede Kerstdag is al bijna een traditie.
Bij de rustpunten staat voor alle wandelaars iets te drinken met wat lekkers klaar. Kinderen kunnen een broodje bakken bij een vuurkorf en daarna vullen met een warm worstje.

Activiteiten voor kinderen

Familievoorstelling Scrooge, Dickens in Hoogeveen
21 december tot en met 24 december
Deze familievoorstelling is de Hoogeveense versie van het prachtige kerstverhaal van Charles Dickens.

Het ijzerkoekenoproer van Coevorden
21 december
Het verhaal van het ijzerkoekenoproer gaat over de volksopstand die ontstond naar aanleiding van het verbod op de rondgang met de ijzerkoeken. De publiekelijke optocht met theater op locatie is dit jaar groter van opzet. De opening vindt om 13.00 uur plaats bij het Kasteel van Coevorden De eerste voorstelling start om 17.00 uur, de tweede om 20.15. 

Efteling-Musical Sprookjesboom in Emmen
22 december
‘Sprookjesboom’ is een vrolijke, interactieve familiemusical met Roodkapje, Draak, Assepoester en vele andere Sprookjesbosbewoners. Zing, dans, stamp mee op leuke meezingliedjes als ‘Stampen, Stampen, Stampen’ en ‘Hout Hakken’ en help mee om het Sprookjesbos te redden in dit grootse avontuur!

Doornroosje in Hoogeveen
22 december
Het wereldberoemde verhaal over het lieftallige prinsesje dat zich prikt aan een spinnenwiel werd een aantal jaren geleden al omgetoverd tot een magische familievoorstelling. Je valt zeker niet in slaap bij deze magische musical boordevol aanstekelijke liedjes, betoverende meerstemmigheid, vrolijke dansjes en hilarische humor! ‘Doornroosje De Musical’ is een adembenemende, feeërieke voorstelling voor de hele familie!

Gezinshuifkartocht bos en hei Dwingelderveld
24 december
Een unieke ervaring om in de huifkar en met een deskundige gids van Natuurmonumenten, het grootste natte heidegebied van Europa te verkennen. Onderweg wordt er een paar keer gestopt, soms wordt er een kleine wandeling gemaakt met de gids. Een leuke tocht van zo’n twee uur voor alle leeftijden.


Wildnights in Emmen
De hele kerstvakantie
Ontdek de magie van WILDLANDS in het donker. Twee weken lang toveren Wordt WILDLANDS omgetoverd tot een mysterieuze en sprookjesachtig verlichte wereld. 

Kerst in Plopsa Indoor Coevorden
De hele kerstvakantie
Vier samen met Maya, Bumba en hun vriendjes een betoverende kerst in Plopsa Indoor Coevorden! Leef je uit op de meer dan 25 attracties in het mooiste indoorpark van Nederland die helemaal in een magische kerstsfeer gehuld is! 

Peppa Pig in Plopsa Indoor Coevorden
26 december t/m 30 december
Beleef een fantastische kerstvakantie in Plopsa Indoor Coevorden met Peppa Pig! Ga samen met Peppa Pig op avontuur tijdens de superleuke show, geef haar daarna een dikke knuffel en toon je schattigste snoet voor een beestig leuke foto tijdens de Meet&Greet!


Winteravond in het Gevangenismuseum
28 december
Bezoekers kunnen tot 22.00 uur in het museum rondkijken. ’s Avonds zijn er speciale rondleidingen in strafgevangenis De Rode Pannen en zijn er draaidemonstraties in de oude Elektriciteitscentrale.

Brandweerman Sam in Hoogeveen
29 december
29 december komt de grote kinderheld Brandweerman Sam naar het theater met zijn liveshow! Een vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen!   

Bouwen in het Hunebedcentrum Borger
29 december
De Hondsrug UNESCO Global Geopark en het Hunebedcentrum organiseren in de kerstvakantie,  op zondag 29 december 2019,  een workshop voor kinderen: ‘Bouw je eigen steentransport.

Theatervoorstelling Wintermuis in Ruinen
30 december
Deze vrolijke voorstelling van Kleine Muis vindt plaats in het bezoekerscentrum. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar. Deze staat sowieso op mijn wensenlijst van uitjes voor in de kerstvakantie.

Theatervoorstelling Rupsje Nooitgenoeg in Meppel
3 januari
Het wereldberoemde prentenboekje ‘Rupsje Nooitgenoeg’ vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet. In deze familiemusical voor de allerjongsten komen dit verhaal en drie andere verhalen van Eric Carle op magische wijze tot leven. 

LEGO middag in Emmen
5 januari
Leef je helemaal uit en bouw je eigen, meest geweldige LEGO-constructie! Je kunt de hele middag aansluiten en hoeft je niet van tevoren op te geven. Volop LEGO aanwezig!

Een beste lijst geworden! Heb je niet genoeg aan de lijst met uitjes voor in de kerstvakantie? Kijk dan zeker even tussen mijn lijst met indoor uitjes bij slecht weer in Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.