Sinterklaas – zelf taart of cake versieren

Wist je dat je met een beetje werk zelf een taart of cake kunt versieren voor Sinterklaas? Dat dat niet heel ingewikkeld hoeft te zijn laat ik je zien met dank aan heel veel leuke Instagrammers.

taart-cake-versieren-sinterklaas

’t Heerlijk avondje

Natuurlijk wil je een beetje uitpakken met de intocht van Sinterklaas, pakjesavond of een verjaardag in deze periode. Natuurlijk kun je bij de plaatselijke bakker een mooie Sinterklaastaart bestellen maar wil je een beetje op de centjes letten dan kun je dit heel goedkoop zelf doen. Dat dat niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn dat laat ik je zien.

Sinterklaas – zelf taart of cake versieren

De basis

Het begint natuurlijk bij de basis. Dat kan door een cake uit de winkel te kopen, cupcakes te bakken of een kant en klare ‘dripcake’ te bestellen bij de Hema. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Bak een cake, cupcakes of ga helemaal los met een chocoladebasis of een pepernotencake. Ik maakte zelf eens een Paw Patrol cake met een kant en klare basis. Dat kun je natuurlijk net zo goed doen maar dan in Sinterklaasthema.

zelf -taart-versieren-sinterklaas
Bak een ‘halve bal’ cake en decoreer met pepernoten. Credits gaan naar Wendy van sprookjestaart. Ze maakte deze taart gevuld met kaneel-banketbakkersroom en speculaas botercreme.
Natuurlijk kun je allerlei smaakjes pepernoten gebruiken om mee te decoreren. Leef je uit! Credits: Nicolette

Decoreren

Nu begint het leukste gedeelte, vind ik zelf vooral. In de supermarkt kun je vaak al van alles krijgen. Leef je uit met chocoladefiguren, chocoladegeld, schuimpjes, kikkers en muizen. Nouja, je begrijpt het.

Decoreer met een chocolademousse en allerlei lekkernijen. Credits gaan naar Molen Mulder Pot.
‘Overspoel’ de taart of de cake met smeltchocolade zodat de decoratie goed blijft plakken. Fotocredits gaan naar Justyna.

Even wat anders

Wil je verder uitpakken? Denk dan eens aan cupcakes of zo’n leuke lettertaart zoals hieronder. Er bestaan kant en klaren bakvormletters maar je kunt ook een cake bakken en de letter S uitsnijden. Wat je wat ook leuk is? Een cake als stoomboot of in de vorm van mijter.

Gemaakt door Vanes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.