Decemberhulp

decemberhulp

 

Hoe het begon

Een paar weken geleden bedacht ik het. Ik hoor zoveel op het nieuws over mensen in Nederland die niet rond kunnen komen, en dat vond ik zo erg. Ik zag het al helemaal voor mij, sorry ik ben een echte beelddenker. Iedereen krijgt van Sinterklaas grote cadeaus, de nieuwste rages, de grootste racebanen maar jij kunt als ouder je kind dat niet bieden. Hoe leg je een kleuter dat uit? Hij gaat op 6 december naar school en realiseert zich dat hij als één van de enige kinderen bijna niks heeft gekregen. In kinderogen is dat toch vreselijk 🙁 Sorry, als ik nog even doorga kan ik er nog wel bij janken ook. Ik hou op, je snapt het idee! Ik ga dat soort gezinnen dus helpen.

 

10 gezinnen

Na een oproepje op Facebook ben ik in contact gekomen met 10 gezinnen die ieders hun eigen problemen hebben. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen die leven van weekgeld, die het allemaal net kunnen redden maar die de decembermaand liever overslaan. Deze gezinnen houd ik anoniem. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat het best wel een beetje een drempel is om hulp aan te grijpen. Maar ik ben heel blij dat ik ze kan gaan helpen.

 

Wat verzamel ik?

Oké, nu ben ik op het punt om hulp van jullie te vragen. Dit is wat ik zoek:

 • Speelgoed voor kinderen in allerlei leeftijden en met allerlei interesses; babyspeelgoed, peuterspeeltjes, boekjes, knutselspullen, auto’s, poppen, spelletjes, speelgoed voor de grotere kinderen, echt zo ongeveer alles!
 • Luiers in maat 5 en 6. Ook verzamel ik basisverzorgingsmiddelen als kindershampoo, zeep en billencrème.
 • Ook heb ik gevraagd of de gezinnen behoefte hadden aan mooie tweedehands kleding (geen rommel), dit hadden ze allemaal wel. Dus qua kleding zoek ik het volgende:
  – baby kleding voor een jongetje (mama is nog zwanger)
  – Nette jongenskleding in maat 80 tot 146
  – Nette jongensschoenen in maat 18, 21,23, 25, 28, 29, 30 en 31 voor een tienerjongen in maat 41
  – Nette meisjeskleding in maat 86, 104, 122, 128, 134, 140, 158 en voor een tienermeisje in maat S
  – Nette meisjesschoenen in maat 19, 27, 28, 32, 34, 37

 

Dit verzamel ik niet:

Ergens moet ik een grens aangeven en ondanks dat je misschien wel iets heel leuks hebt liggen voor deze gezinnen. Ik wil voorkomen dat ik een soort van opslagplek ben voor complete inboedels. Deze dingen hoef ik niet:

 • Kapot en versleten speelgoed en kleding
 • Groot speelgoed (het moet makkelijk in een Sinterklaaszak passen)
 • Inboedel en decoratiespullen (schilderijtjes, boxen, kinderwagens etc.)
 • Geld (ik vind het belangrijk dat er geen misbruik kan worden gemaakt)
 • Alles waar van je denkt: misschien is dit ook wel rommel.

 

Ik wil helpen door iets te kopen

Dat vind ik echt superlief! Ik wil je vragen om daar nog even mee te wachten. Zodra ik alles heb verzameld en geïnventariseerd kan ik zien of er bijvoorbeeld voor een kindje nog heel weinig speelgoed is ingeleverd. Dan ben jij aan de beurt 😉

 

Ik wil helpen door iets te doen

Dat vind ik superlief! Maar ik wil dit op mijn manier en in mijn tempo doen. Ondanks dat ik dit echt een superleuk project vind moet ik rekening houden met mijn burn-out. Voel ik me een paar dagen slecht dan wil ik ook de boel de boel kunnen laten zonder dat ik daarbij mensen moet afbellen etc. Wat je natuurlijk wel kunt doen is speelgoed verzamelen 😉

 

Kan ik ook geld doneren?

Nee.

 

Maar wat als de mensen die zich hebben opgegeven eigenlijk heel rijk zijn?

Dat zou ik echt ontzettend erg vinden. Ik moet zeggen dat ik echt vertrouwen heb in de mensen die zich hebben opgegeven. Ik kan me echt niet voorstellen dat er straks mensen zijn die een zak met cadeautjes komen halen terwijl ze gewoon tegen mij hebben gelogen. Noem me naïef, maar ik heb vertrouwen in mensen.

 

Wanneer en waar kan ik het speelgoed inleveren?

Om mezelf een beetje te beschermen heb ik 2 data uitgezocht wanneer mensen spullen kunnen komen brengen. Dit is op zaterdag 20 oktober en op woensdag 31 oktober. Kun je niet op die data, stuur me dan een berichtje. Misschien valt er iets te regelen. Ook mijn adres wil ik niet op het internet hebben staan. Mail naar info@elkeblogt.net of stuur me een berichtje op facebook.

 

Kan ik ook nog een gezin aanmelden?

Nee, voor nu is het vol.