Hoe neem jij je bagage mee op vakantie?

Bedenken wat je mee gaat nemen op vakantie, en hoe je dit allemaal in gaat pakken. De ene persoon is er al een week voor de reis mee bezig, terwijl de ander pas een paar uur voor vertrek achteloos wat dingen inpakt, en het nog voor elkaar krijgt om niks te vergeten ook. Hoe neem jij altijd je bagage mee wanneer je reist? In veel gevallen hangt dat voor een groot deel af van hoe je reist.

Het vliegtuig heeft zijn grenzen

De meeste Nederlanders die op vakantie gaan doen dat met het vliegtuig of met de auto. Er zijn wel wat beperkingen als je met het vliegtuig gaat. Voor bagage gelden strenge eisen. Dat is natuurlijk niet zo raar. De laadruimte van een vliegtuig is namelijk niet oneindig. Zonder eisen aan het formaat en het gewicht van de bagage, zou het vliegtuig te zwaar geladen zijn.

Reis je met het vliegtuig, dan moet je dus kritisch zijn op wat je inpakt. En slim. Want door de regels van de airline goed te lezen en gebruiken, kun je toch vaak meer meenemen dan je denkt. In veel gevallen mag je namelijk twee reiskoffers meenemen in het vliegtuig. De ene is wat groter, de koffer waar je je kleding en andere zaken in meeneemt. Let op dat ook hier vaak eisen worden gesteld aan het formaat, dus controleer deze goed en meet je koffer even na.

De tweede koffer die je mee kan nemen, is een klein formaat. Een trolley, die je bij je mag houden in de cabine. Deze handbagage koffers moeten aan nog strengere eisen voldoen dan bij ruimbagage het geval is, dus kijk ook hier weer heel goed naar. En zorg dat je op tijd op het vliegveld bent, want ben je aan de late kant kan je gevraagd worden ook deze koffer als ruimbagage in te checken. Daarnaast mag je in veel gevallen nog een kleine handtas bij je houden. Pak je het slim aan, dan kan er dus echt aardig wat bagage mee in het vliegtuig.

De auto ook, maar er kan wel meer mee

Reis je met de auto, dan moet je er rekening mee houden dat ook deze natuurlijk zijn grenzen heeft. Vol is vol! Maar hier kun je wel wat meer meenemen dan in het vliegtuig, zeker als je een grote kofferbak hebt. Veel mensen kiezen ook wanneer ze met de auto reizen voor koffers, maar vullen deze graag nog een beetje aan met tassen. Die kun je namelijk zo lekker aanduwen, zodat er toch altijd weer meer mee kan dan je denkt.

Wees altijd echter wel een beetje kritisch bij het inpakken: neem alleen mee wat je echt nodig hebt op vakantie. Al die bagage inpakken en uitruimen, zowel op de heenweg als de terugweg, is tenslotte niet een al te leuk klusje. Neem je minder mee, dan kost je dat een stuk minder tijd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.