Moedermelk is de optimale voeding voor pasgeborenen, omdat de samenstelling verandert naarmate de baby groeit. Bovendien is het rijk aan prebiotica, die de ontwikkeling van de microbiota van het kind bevordert.
Wanneer babymelk geven?
Er zijn echter ook situaties waarin borstvoeding moeilijk of onmogelijk is. Bijvoorbeeld als een kindje in de eerste levensweken moeite heeft met zuigen of als de moeder wordt geconfronteerd met situaties als mastitis of onvoldoende melkproductie. In zulke gevallen biedt babymelk, ook wel zuigelingenmelk of kunstvoeding genoemd, een volwaardig alternatief dat is afgestemd op de specifieke voedingsbehoeften van baby’s*.
Daarnaast kan babymelk ook worden gebruikt als aanvulling op borstvoeding of kan het worden gebruikt als soepele overgang van borst- naar flesvoeding. De keuze voor een specifieke babymelk dient in overleg met de kinderarts te worden gemaakt, afhankelijk van de individuele behoeften van het kind.
Verschillende varianten van babymelk
De meeste babymelk is gebaseerd op koemelk, maar de formules op basis van geitenmelk, zoals Kabrita, zijn mondiaal in opmars. Wereldwijd wordt immers van oudsher in veel landen meer geitenmelk dan koemelk gedronken. Kabrita heeft meer dan 75 ervaring in de productie en ontwikkeling van flesvoeding op basis van geitenmelk. Wil je meer informatie over babyvoeding op basis van geitenmelk? Ga dan naar de website van Kabrita.
* zoals wettelijk vastgelegd voor alle zuigelingenmelk en opvolgmelk.
