Categorieën
Kids Persoonlijk

Waar ik mij héél soms een beetje voor schaam

Ons kind kan/doet iets waar ik mij soms een beetje voor schaam. Niet dat het verkeerd is dat hij dat doet hoor maar ik denk dat heel veel papa’s en mama’s dat ook graag zouden willen. Hij is namelijk een ster in uitslapen!

 

Uitslapen

Ja, uitslapen! Meestal tot een uurtje of 9 maar soms zijn we wel eens om 11 uur wakker geschrokken. Ik vind het heerlijk! Zoals je weet kan ik erg slecht tegen weinig slaap en is dit dus voor ons het perfecte kind. Ik denk dat het ook echt wennen wordt als Gijs ooit een broertje of zusje krijgt die dus ’s nachts weer wakker is.

Ook lezen? Wanneer mag mama nou eens uitslapen? 

Schaam

Als ik soms mijn collega hoor over haar dochter van 3 die regelmatig ’s nachts nog wakker is of één van de buren die haar dochter zich elke ochtend meldt om 6 uur dan houd ik bewust mijn mond maar even dicht. Ik heb dan bijna de neiging om mijn excuses aan te bieden voor mijn goedslapende kind. Sorry, niks aan te doen.

 

Hoe train je zo’n kind

Haha ik heb niks gedaan om hem zo te krijgen, hij is gewoon zo geboren. Mijn man was ook als baby al een goede slaper dus daar heeft hij dat waarschijnlijk van. Hij heeft dat niet van mij hoor, als 1-jarige sliep ik overdag al niet meer, ik haatte slapen. Nu begrijp ik daar ook niks meer van.  Maar als ik dan bijvoorbeeld deze blog lees van Cindy (dinosetenkoekjes.be) dan schaam ik me wel een klein beetje voor mijn grote uitslaper.

Heb jij ook zo’n uitslaper?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.