Door Marjolein: Waarom de naam Lauren?

Door Marjolein: Waarom de naam Lauren?

Deze keer blog ik over mijn vriend. Ik vind dat ik hem, gezien er tussen ons veel gebeurd is, wel eens in het zonnetje mag zetten. Hij is ook de bedenker van de naam van onze dochter en daarom een mooie aanleiding om over hem te schrijven.

 

Wij zijn nu 5 jaar bij elkaar en hebben samen al heel veel leuke en mindere dingen mee gemaakt.
Toen ik over mijn blog nadacht, zette mij dat aan het denken. Waar zal ik dit keer over gaan schrijven? Als snel kwam dit in mij op.
Ik zou samen met Lauren iets maken voor Vaderdag. Ik had wel twee leuke ideetjes opgeschreven. Het leek mij ook echt heel erg leuk totdat ik bij de opvang ging vertellen wat ik van plan was. Eigenlijk ook wel weer heel erg goed. Bij de gastouder wilde ze precies het zelfde maken. Dus ik halsoverkop (donderdagavond 15 juni) met Lauren aan het tekenen geslagen.
Lauren vond het geweldig. We hebben toen een parkeerkaart voor papa gemaakt. Heel erg handig voor in de auto.

Mijn titel van de blog zal ik ook nog even uitleggen.
Hoe kwamen wij op de naam Lauren?
Wij hebben heel lang nagedacht over verschillende namen. Wat vinden wij mooi? Wij hadden een lijstje gemaakt. Ik had Sophie op mijn lijstje staan. Vroeger las ik wekelijks een boek. In een boek stond de naam Sophie. Ik vond dat altijd heel erg gaaf en nu nog steeds blijf ik Sophie een mooie naam vinden. Ik zal het boek ook nooit vergeten. Dus zoek je nog een leuk boek? Een mond vol dons van Lydia Rood is een echte aanrader.
Ook hadden wij de naam Liv op ons lijstje staan. Toch wilden wij iets anders. Een naam die je niet vaak hoorde.
Toen kwam Mike van een werkdag thuis. Hij zei toen tegen mij ’Ik heb nu nog een leuke naam voor ons meisje.’ Toen hij de naam Lauren zei was ik eigenlijk meteen verkocht. Jaaaaa, die naam hoor je zelden. Dat wordt het!
Als ik nu terug kijk en bekijk hoeveel keer de naam Lauren gebruikt is in 2016 denk ik dat het een naam is die in 2016 veel meer voor is gekomen. Nu in 2017 staat het op 1, van populairste meisjesnamen. Dit was toen wij eind 2015 bezig waren met een naam bedenken nog niet eens aan de orde. Toen stond Lauren nog niet eens in de top 10. Het stond op de 43ste plek.

 

Lieve Mike, je bent een toppapa, mijn lieve maatje en vooral mijn lieve vriend.
Dankjewel voor alles wat je voor mij doet. Het is zo fijn om te zien hoe jij geniet met ons meisje.
Wij zitten op babyzwemmen. Iedere zondag zwemt mijn vriend met Lauren. Om half 9 ligt hij al in het zwembad. Ook als wij een feestje hebben gehad waar ik al eerder afhaak en hij nog even doorgaat en als laatste vertrekt. Hij ligt gewoon in het zwembad. Dat vind ik zo geweldig.

Hoe kwamen jullie eigenlijk op de naam voor jullie kleintje? Vond je het lastig? Of waren jullie het samen al snel eens? Ik vind het leuk als je hier onder reageert.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu