Overig

Door Marjolein: Mijn leven als mama

Vandaag heb ik een stuk geschreven hoe ik het leven ervaar met een klein minimensje erbij.

Je leven verandert echt met een baby/nu kleine dreumes in huis.
Het is heerlijk hoor. Ik zou het niet meer anders willen, laat ik het zo zeggen ik weet niet eens meer hoe het zonder Lauren was.
De grootste verandering vond ik wel dat je moet kijken naar je kind. Waar heeft zij behoefte aan, hoe voelt zij zich, is ze moe, heeft ze honger, etc. De gewone handtas is ingeruild voor de luiertas. In het begin zat die steeds helemaal vol met extra spullen. Nu kan ik het doen met een kleine schoudertas. Mijn portemonnee slingert daar ook gewoon in, want een eigen handtas die ken ik al niet meer sinds de geboorte van Lauren. (OOK herkenbaar of niet?)
Je moet rekening houden met Lauren. Alles steeds overal mee naartoe nemen. Gelukkig zijn wij niet zo moeilijk en best gemakkelijk en namen wij Lauren overal mee naartoe. Het voordeel nu dat ze overal wel wil slapen. Heerlijk hoor. Niet dat wij continu weg waren hoor, haha.

Hoe ziet een dag er bij ons in huis uit?
De wekker gaat doordeweeks om 05.45. Dit i.v.m. de wekker voor mijn vriend. Hij staat dan meestal meteen op. Wij hebben namelijk ook nog een bruine labrador, Hunter van 2,5 jaar in huis rond lopen. Mijn vriend loopt ’s morgens meestal 30 minuten met de hond. Ik sta dan rond 06.00 om even een douche te nemen. Ik kan ook ’s avonds douchen, maar ik vind het heerlijk ’s morgens. Even wakker worden om dan vervolgens fris naar het werk te kunnen. Dan kleed ik mij aan en ga ik naar beneden. Soms smeer ik ’s avonds al brood, maar meestal heb ik daar geen puf meer voor ( ’s morgens ook niet hoor haha.)
Dan ontbijt ik en komt mijn vriend meestal ook terug. Knuffel ik even met Hunter en pak ik alle spullen voor Lauren.
Soms is Lauren om half 7 wakker en dan ontbijten we samen, fris ik Lauren op en kleed ik haar aan. Meestal slaapt ze tot 7 uur.
Dan breng ik haar om 07.15 naar de gastouder en rijd ik door naar het werk.
Ik begin meestal om 07.45, dat vind ik fijn. Iedere dag krijg ik zoveel leuke foto’s en filmpjes van Lauren. Soms zit ik lachend in de klas en dan vragen mijn leerlingen ‘waarom lach je, juf?’ Dan zeg ik vaak ‘Kijk, ik kreeg deze leuke foto van mijn dochter.’ In mijn klas weten de kinderen dat ik een dochter heb en daar vragen de kinderen ook wel eens iets over ‘hoe het met haar gaat.’Meestal zit mijn werkdag er rond 17.00 op.
Dan rijd ik van Hengelo terug naar Enschede, tot mijn grote ergernis doe ik daar vaak langer over dan dat ik hoop. Ik wil dan graag snel naar mijn kleine meisje toe om met haar te knuffelen.
De tijd die ik dan over heb tot Lauren weer naar bed gaat is voor haar en voor Hunter. Meestal laten mijn vriend en ik Hunter samen met Lauren uit.
Om de dag gaat Lauren In bad,dat is een feest! Ze spettert de badkamer er dan helemaal onder. Dan kan ik weer schoonmaken. En dat geeft niks. Ik weet inmiddels dat ik iedere dag ook schone kleren aan moet. Soms heb ik 5 minuten iets aan en dan is het al weer vies.
Vaak spelen we nog wat beneden. En sinds ze haar nieuwe speelgoed heeft gekregen met haar verjaardag speelt ze overal mee. Houtenblokken zijn op dit moment favoriet.

DIY traktatie voor een meisje
Inmiddels is Lauren net 1 jaar. 16 april was haar feestje. En wat voor een feestje. Ik zal er nog even kort over vertellen want ik ben best wel trots op haar traktatie voor bij de opvang.
Het was een drukke boel en Lauren is dik verwend. Zoef Zoef dieren is helemaal haar favoriet.

 

Voor de opvang leek het mij leuk om zelf een traktatie in elkaar te knutselen. Ik kreeg de tip van mijn zus. Zij zag dit en vond het helemaal te gek.
Ik heb zelf spiegeltjes gemaakt van koekjes.

Voor 10 kinderen heb je het volgende nodig:
10 aardbeiensnoepveters van look o look
10 lange vingers
10 liga melkbiscuits van de jumbo eigen merk
glazuur ( zelf maken van poedersuiker met water mengen) je kunt ook een kant en klaar zakje halen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.