Categorieën
Overig

Door Marjolein: Hoe ik mijn kind wilde opvoeden en wat is daar van terecht gekomen?

Ik dacht………..niks en vind het helemaal geweldig. ECHT. Mama zijn. Ik geniet volop, maar soms denk ik echt ik kan je wel even achter het behang plakken. In deze blog neem ik je mee hoe vind ik het om mama te zijn?

 

 

Terwijl buiten de temperatuur een klein beetje afneemt. Echt wel fijn want zoals Elke al in een blog schreef, waren de temperaturen niet meer om aan te gluren. Die hitte is totaal niks voor mij. Doe mij maar 24-28 graden. Ik begin af te dwalen en ga dan ook gauw verder. Het is inmiddels 14.30 terwijl ik deze blog schrijf. Ik heb Lauren net 45 minuten in bed liggen en heb ondertussen de badkamer even schoongemaakt. Dat moet ook even gebeuren. Wij hebben normaal gesproken op vrijdag om de week een schoonmaakster, maar omdat ik nu 6 weken vakantie heb, hebben wij dat even stop gezet. De afgelopen twee jaar waren best heftig wat betreft mijzelf. Qua werk en relatie was het niet altijd gemakkelijk. Toen Lauren net geboren was ging het financieel niet top. Ook raakte de schouder van Mike gebroken en stond ik er even alleen voor wat betreft het tillen, verschonen, enz. van Lauren. Met mijn werk wisselde het ook. Ik wist steeds niet waar ik aan toe was. In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat ik weer ga studeren en dat ik nu een vastcontract heb, mits ik mijn studie haal en daar gaan wij natuurlijk wel van uit. Ik heb sinds deze zomer eindelijk zekerheid, mijn relatie gaat beter dan ooit en wij zijn als gezin gelukkig. En doordat dat allemaal zo goed gaat voel ik mij eindelijk zelf ook weer happy. Ik kan de mama zijn zoals ik wil zijn.

 

 

Op 16 april 2016, mooie datum al zeg ik het zelf, maakte Lauren mij mama. Het meest mooie cadeau wat ik mij ooit heb kunnen wensen. Dat een klein mensje je mama of mammie noemt en je wel 10 roept wanneer je niet reageert, is toch het heerlijkste wat er bestaat? Oké, ik overdrijf misschien een beetje, maar toch voelt het fijn. Een aantal dingen waar ik anders op kijk terwijl ik dat niet had gedacht Ik wilde Lauren nooit snoep geven voordat ze twee werd. MISLUKT. Verschillende suikers krijgt zij, helaas, gewoon binnen. In veel eten zitten soms al voedingsstoffen waar je weinig aan kunt doen. Wat ik dan altijd probeer als Lauren bijvoorbeeld een flesje met roze inhoudt krijgt, ghehe, dan krijgt ze de rest van de dag water OF ranja. Wij hebben thuis de ranja van RAAK zonder suikers. Ook de smeersels voor op brood wisselen wij af. Lauren is gek op chocopasta en jam. Ze moet van ons altijd ook een broodje met worst of smeerkaas eten zodat ze dit kan afwisselen. Lauren is gewend om bruin brood te eten.

 

 

 

Lauren is echt aan het klauteren geslagen. Klimmen, rondrennen in de speeltuin. Geweldig om te zien. Ik sta er soms naast te kijken en hoor mij geregeld zeggen: ‘Doe je voorzichtig, lieverd?’ Dat zij mij aankijkt met een blik van ‘doe normaal, mama’. Wij hadden altijd een ritme qua slapen, maar de laatste tijd zien we vaak wel hoe het loopt. Ik had niet gedacht dat ik zou zeggen wat heerlijk. Ik hield er van om mij aan het ritme van Lauren te houden, maar ik merk aan haar dat ze het allemaal prima vind. Ik sjouw natuurlijk niet overal met haar naartoe of zorg er ook niet voor dat ze elke dag pas om half 9 in bed ligt. Begrijp mij niet verkeerd. Lauren ligt vaak genoeg om kwart over 7 in bed en slaapt gerust tot 8 uur half 9 uit. Soms nog net iets langer. Ik verveel mij dan al. Zodra ik wakker ben wil ik er meestal meteen uit. Als Lauren nu om half één haar middagslaapje begint of om 2 uur. Zij slaapt wel lekker en vind het prima. Overal slaapt zij eigenlijk wel als je haar hele knuffelverzameling maar bij je hebt.

 

 

Wat dat betreft ben ik met speciale feestdagen iemand van de oude stempel. Ik ben van mijzelf creatief en geef dit graag door aan Lauren. Voor Vaderdag en Moederdag knutsel ik graag wat voor papa, de opa’s en voor de oma’s. Dit blijf ik natuurlijk niet doen, maar nu ze zo klein is vind ik het gezellig. Een filmpje kijken terwijl wij uit eten zijn. NEEEEEEEEEEEEEEE, met grote letters typ ik nee. Wij zeiden tegen elkaar dat wij dit echt niet wilden. Waarom zet je je kind achter je telefoon midden in een restaurant? Afgelopen week, toen wij naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen waren geweest, hebben wij dit voor het eerst gedaan. Nooit eerder hoefde dit eigenlijk. Ze was niet vervelend, maar we merkte aan Lauren dat ze wat moe was. Midden in het restaurant vroeg zij zelf of ze een filmpje van juf Roos mocht kijken. Wat wil je ook 45 minuten slapen over de hele dag. Lauren vindt het heel leuk om juf Roos te kijken, papa en ik kotsen zowat de liedjes uit, nu heeft ze dan ook liedjes van Play Doh, het kleien ontdekt. Maargoed. Wij zeiden tegen elkaar dat we dat niet wilden, maar toch gedaan. En man man, het was echt even fijn. Zo kon ik fijn mijn overheerlijke spare ribs op eten.

 

 

Voordat ik moeder werd deed ik meer met mijn uiterlijke verzorging. Nu laat ik het te vaak links liggen. Iets wat ik in een eerdere blog ook al schreef. Daarom vroeg ik met mijn verjaardag een bon van de schoonheidspecialiste. Ik wil daar weer wat vaker heen. Ook met mijn gezichtsverzorging wil ik wat meer bezig zijn. Ik ben misschien mama, maar ook nog gewoon mijzelf. De laatste tijd heb ik al vaker en meer voor mijzelf geshopt dan dat ik de afgelopen 2 jaar heb gedaan. Heerlijk gevoel. Iets wat ik dus verder wil gaan voortzetten.

 

Liefs Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.