Categorieën
Overig

Door Marjolein: Daag januari, hallo nieuwe maand

Nu de eerste maand van het jaar 2018 er al weer op zit kijk ik terug op deze maand. Hoe was deze maand voor mij? Hoe begon ik deze maand? Wat heb ik voor leuks gedaan? Waren er minder leuke momenten?

 

 

Januari

Ik begon dit jaar thuis, samen met mijn vriend. Lauren lag boven in bed. Wij konden haar met al het vuurwerk geknal goed in de gaten houden via de babyfoon. Lauren is een vaste slaper en had ook niet verwacht dat ze wakker zou worden van het vuurwerk. Heel eventjes heeft ze even gedraaid en haar ogen open gehad, maar verder heeft mevrouw heerlijk door geslapen.
Om 0:00 knalde mijn vriend de champagne fles open. Dat betekende voor mij op naar een nieuw jaar, frisse en fijne start. 2017 was nu niet bepaald een top jaar. Mijn vriend zijn vader en vrienden kwamen na 0:00 nog een borrel halen en in het begin van de avond waren er ook nog een paar vrienden geweest. Al met al een top begin.

 

 

Nieuwjaarsdag

1 januari startten wij bij mijn vriend zijn familie. Het neefje van mijn vriend kwam gezellig een paar dagen logeren. Dat vind ik altijd gezellig vooral voor Lauren.
We bakten koekjes, gingen zwemmen en speelden in de ballenbak bij de Intratuin.
In de vakantie gingen wij ook nog een dagje naar de dierentuin in Duitsland met mijn vriend zijn familie en aten wij op zondagavond heerlijk chinees. Zo sluiten wij ieder jaar de Kerstvakantie af.

 

 

Het gewone leven begint weer

8 januari begon het werken weer. Ik had er erg veel zin in. Na twee gezellige weken thuis met het gezin was ik er wel weer aan toe.
De dagelijkse bezigheden begonnen weer, werken, sporten, boodschappen doen, schoonmaken, enz. Op zaterdag doen wij altijd gezellig boodschappen op de markt. Samen fruit, groenten en brood halen en daarna een visje eten. Ik merkte al iets aan mijn rug, maar nog niet zo zeer veel dat ik er echt last van had. Het begon pas toen ik van mijn fiets afstapte bij mijn vriend zijn oma. Ik heb er 1,5 week last van gehad. De diclofinax en paracetamol werkten niet. Het voelde totaal niet fijn. Het hielp ook niet echt mee dat er in huis een peuter rondloopt die continu samen wil spelen of bij mij op schoot wilde zitten. Ik ben niet snel iemand die de HA belt, maar nu kon ik niet meer tegen de pijn. Ik wilde graag naar de fysio, wist ik veel dat je tegenwoordig geen verwijzing meer nodig hebt van de HA. Ik ben nu bij de fysio geweest en dat is echt een uitkomst. Wanneer ik nu weer last heb van mijn rug kan ik daar altijd terecht.

 

 

Werk

Wisselingen op het werk. Het leerlingen aantal groeit enorm. Grotere groepen van nu 15 leerlingen terwijl de max. 12 leerlingen per groep is. Ik had er dit schooljaar bewust voor gekozen om minder te gaan werken en mijn vriend zou 5 dagen blijven werken. Ik zag nu alleen een nieuwe uitdaging voor een nieuwe groep voor 5 dagen. Ik dacht wie niet waagt, wie niet wint, toch?
Vanaf februari ga ik weer fulltime werken. Ja, ik ben straks weer een fulltime werkende mama. Mijn vriend gaat minder werken en zo combineren wij het voor Lauren weer zo fijn dat er toch iemand bij haar thuis is.

 

Vrienden

Een gezellige zondagmiddag met sushi en een spelletje Kolonisten van Catan. Vrienden van ons hadden vorig zomer op onze hond gepast terwijl wij een weekje in Portugal zaten. Steeds kwam het er maar niet van om hun er voor te bedanken. Kwam er bij ons iets tussen, waren zij druk bezig met een verhuizing. Uiteindelijk hadden wij allemaal lekkere dingen in huis gehaald en zaten wij ’s middags gezellig aan het speciaal bier, wijntjes en hapjes. Besloten wij ’s avonds om nog even Sushi te bestellen. Heerlijk van die spontane acties.

 

Oma

Een Nieuwjaarsborrel eind januari ophalen is best gek, maar toch deed ik het.
Gezien mijn drukke agenda, koos ik ervoor om eind van de maand langs mijn oma te gaan. Voor haar een moeilijke maand. Mijn opa zijn verjaardag en de dag dat hij is overleden vallen in deze maand. Ik nam voor mijn oma een bloemetje mee en bracht daar de ochtend door. Lauren kon gezellig spelen en ik dronk er een kop koffie en werd zoals altijd volgepropt met lekkers. Altijd fijn die oma’s. Ik ben zo blij dat ik Lauren aan mijn eigen oma kan laten zien. Ik ben zo gek op ze allebei. Lauren en ik logeerden bij mijn ouders. Dat was natuurlijk meteen een groot feest!

 

O o..

Tja, ook deze maand had een minpuntje. Zo op het eind van deze maand kwam er iemand tegen onze auto aan. Flink balen want wij hebben onze auto nog maar een jaar en zijn er best zuinig op. Wij waren allebei niet thuis, maar toch had hij zijn gegevens netjes afgegeven. Wij hartstikke blij en nu kan de auto gemaakt worden. Kras en wat deuk schade en verder gelukkig niets. En met die meneer was ook niets aan de hand.

 

 

Ik kijk uit naar februari, weer een gezellige, drukke maand: carnaval, feestjes en de voorjaarsvakantie staan op de planning. In die vakantie ga ik lekker veel knuffelen met LAUREN!

Liefs,
Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.