Vergiftig ik mijn kind?

Vergiftig ik mijn kind?

Volgens een aantal mensen vergiftig ik mijn kind namelijk. Wat ik doe? Ik geef mijn kind bewust suiker. Echte, geraffineerde suiker. Erg hè!

 

Waarom? 

Ja, waarom geef ik hem eigenlijk suiker.

Nou, gewoon omdat hij het lekker vindt. Hij mag van mij 1 keer per dag superzoet beleg op brood zoals chocopasta of hagelslag. Hij krijgt 2 bekers verdunde diksap, hij krijgt ’s middags een koekje en na het eten een danoontje. Erg hè! Zo kreeg ik een tijd geleden al de baard eraf van de “suikermaffia” op mijn blog . Ik denk dat je matig moet omgaan met suiker maar je mag toch wel eens wat lekkers? Doe ik ook. Sterker nog, ik heb vandaag nog een handje pepernoten gehad, en ik leef nog.

Beperkt

Gijs krijgt echt niet de hele dag van mij suiker. Dat wil ik niet hebben. Ik begrijp ook wel dat er nadelen zitten aan de hele dag suiker eten. Hij krijgt gewoon zijn fruit, groente en brood. Gijs is niet te zwaar, groeit goed dus ik maak me geen zorgen. En ik vind dat hij dan best eens iets met suiker mag hebben. 

Gezond?

Wat ik dan wel weer erg vind is dat veel producten als gezond worden gezien terwijl dat absoluut niet zo is. Zo zei vorige week een kind tegen mij:”papa zegt dat deze koekjes gezond zijn”. Het waren granenbiscuits van LU. Nou, dat is echt niet gezond. En ik denk dat dat iets is waar veel mensen verkeerd over denken. We moeten niet denken dat chocopasta gezond is omdat het vol met calcium zit, nee dat is gewoon reclame. Het is gewoon vloeibare chocola, niet meer en niet minder.  Meer lezen over suiker en voeding? Kijk eens op de site van het voedingscentrum of op de site van foodwatch

En nu ben ik wel heel benieuwd hoe jij over suiker denkt. Krijgt jouw kindje suiker of is het echt een no-go. 

Volg jij mij op Facebook Instagram

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu